Udělejte dobrý skutek v Obchůdcích s Albertem

Články Komerční sdělení 5. prosince 2016

Projekt Obchůdky s Albertem připravuje děti z dětských domovů na vstup do reálného života a představuje jim základy podnikání.

Během letošního adventu totiž děti ve vybraných obchodech Albert po celé České republice prodávají vlastnoručně vyrobené vánoční dárečky a dekorace. Zákazníci tak mají možnost ve svátečních dnech udělat dobrý skutek a zároveň si domů odnést krásné dárky pro své nejbližší.

Udělejte dobrý skutek v Obchůdcích s Albertem
foto:

Obchůdky s Albertem odstartovaly 25. listopadu a po celé České republice budou probíhat až do 20. prosince. Projekt není pouze charitativní – děti z dětských domovů se díky Obchůdkům zábavnou formou učí dovednostem ze světa podnikání, které se jim bezesporu hodí i v dospělosti. Během příprav, které dětem zabraly i několik měsíců, navíc dostaly tipy a zajímavé informace o základech obchodování.

Téměř sedmdesát zapojených dětských domovů

V Obchůdcích s Albertem můžete potkat také Štěpánku z dětského domova v Senožatech. Ta letos vyrobila svícny z korálků – jejich tvorba prý sice nebyla těžká, ale zabrala spoustu času. Nejvíc se však těší na samotný prodej. „Prodává se mi velice dobře. Baví mě komunikace s lidmi. Ti se většinou usmívají, mají dobrou náladu a snaží se přispět,“ vysvětluje Štěpánka.

Díky projektu se děti v 68 dětských domovech dozvěděly více o volbě sortimentu, chování k zákazníkům, marketingu či týmové spolupráci. Po dokončení školení obdržely jednotlivé domovy finanční příspěvek od Nadačního fondu Albert, díky kterému byly zakoupeny suroviny pro tvorbu výrobků. Každé dítě si pak samo rozhodlo o tom, co pro zákazníky připraví. „Je těžko soudit co se povedlo nejlépe. Každý výrobek má něco do sebe,“ říká Štěpánka o tom, co vyrobily děti v Senožatech.

Vánoční dárečky a dekorace prodávají děti v téměř sedmdesáti obchodech Albert. V prodejnách jsou umístěny speciální stánky, v nichž za pomyslnou pokladnu usedly samy děti. Veškerý výtěžek, utržený v rámci akce, navíc poputuje přímo ke konkrétnímu dítěti, které výrobek vyrobilo. „Peníze, které letos vydělám, použiju na cesty do pěstounské rodiny, která bydlí v Olomouci,“ dodává Štěpánka.