Čtenářský klub

Redakce Vlasty pro vás vybírá ty nejlepší tipy na čtení. Tentokrát jsme pro vás připravili knižní lahůdky z nakladatelství Kosmas.

celebrity pro afriku kniha

Helen Fieldingová: Celebrity pro Afriku

Ve svém prvním románě spojila Helen Fieldingová dvě zdánlivě neslučitelné věci – kult celebrit, jednu ze západních obsesí, a utrpení třetího světa – a s notnou dávkou břitkého humoru vytvořila poutavý příběh, stejně vtipný a přitom inteligentní, jako jsou knihy o Bridget Jonesové.

Rosie, zaměstnankyně londýnského nakladatelství, odjíždí v roce 1985 do Afriky pracovat v uprchlickém táboře ve fiktivním státě Nambula, kam ji dovede nespokojenost s vlastním životem včetně problematického vztahu s populárním televizním komentátorem. Čtyři roky práce v čele tábora zásadně změní její postoj k pořadí životních hodnot. V okamžiku, kdy se zdrží zásilka humanitární pomoci a tábor čeká nový příliv uprchlíků, odcházejících ze svých domovů před hrozbou smrti hladem, odlétá Rosie zpět do Londýna, aby ve světě šoubyznysu přesvědčila celebrity o nutnosti angažovat se v pomoci třetímu světu.

Helen Fieldingová: Celebrity pro Afriku – 269 Kč

Koupit

Tato cena se slevou platí v týdnu od 11. do 17. března 2015.