Bez polštářku ani ránu!

Domácnost 11. dubna 2017

Milují je dokonce i muži. A proč? Protože nejsou jen na ozdobu, což chlapům strašně imponuje. Dokážou interiér dokonale vyladit, ale také jdou klidně zmuchlat na břicho a použít jako podpěra pro lahev piva a čipsy.

Vlastně jsou docela malé, a jak dokážou v interiéru zapůsobit! Jen je problém, že lidé si je neumí často správně vybrat. Polštářky jsou pak k ničemu.

Místo toho, aby dotvořily atmosféru pokoje k obrazu svého uživatele, jen tak se povalují na otomanu a překážejí. Přitom výběr polštářků není žádná věda, stačí přidržet se několika jednoduchých pravidel a úspěch je zaručený. Takže...

Rozhlédněte se. Zaměřte se na barvy a materiály, které v místnosti převládají. Polštáře volte tón v tónu k barvám nábytku, sedačky, koberce nebo závěsů. Případně kombinujte odstín s barvou doplňkovou.

Nakupte si časopisy. Není nic lepšího než fotka krásného interiéru. Na ní prostě všechno vidíte, a tak si můžete udělat jasnější představu, jakým směrem se při výběru (nejen) polštářků vydat.

Chcete to tradiční, nebo moderní?

Rozhodněte se, v jakém základním stylu tu kterou místnost chcete mít, a podle toho pak vybírejte styl polštářků.

Stanovte účel. Bude polštář sloužit jen jako opora pro záda, nebo se vám na nich budou celý den válet děcka? Ať tak nebo tak, kterýkoli interiérový designér vám poradí, jaké polštářky vám poslouží nejlépe.

Kombinujte tvary. Není nic nudnějšího než pět jednobarevných čtvercových polštářků vyskládaných na sedačce hezky za sebou.

Popusťte uzdu své fantazii a zkombinujte alespoň dva tvary. Zkuste klasický čtverec nebo obdélník a kruh. Uvidíte, že vás tahle hra bude bavit!

polštářky 2

Skoropostel: S polštáři se dá kouzlit. Velké a pevné polštáře můžete klidně sešít a vytvořit z nich netradiční lůžko. No, a pokud se na takový řemeslný výkon necítíte, můžete si „polštářovou postel“ prostě koupit.

foto: