Pozvěte jaro do bytu, vyžene rychle únavu

Domácnost 9. března 2018

Po zimě každý cítí vyčerpání. Pokud nemůžete vyjet načerpat sílu rovnou někam do přírody, pozvěte si přírodu k sobě domů.

Jarní úklid našich maminek a babiček nebyl hloupost. Z domů a bytů je třeba vymést zapadané vánoční jehličí a umýt okna, aby se k vám dostalo světlo.

Nemusíte to s tím ale přehánět, pokud si nemůžete najmout úklidovou firmu. Můžete totiž jaro pozvat i příjemnějším způsobem, než je uklízení: změnou interiéru a nákupem hezkých věcí.

„Určitě se nemusíme bát barev,“ radí Lenka Kocourková, majitelka obchodu, i těm, kdo jinak milují betonovou šeď a černobílou eleganci.

„S jarem se pojí ty výrazné a optimistické, nejčastěji svěží zelená a žlutá. Parádu nadělají nejen v přírodě, ale i v interiéru, který se díky nim nádherně prozáří.“

Koupelnu rozzáří ručníky

Můžete koupit nové barevné svíčky, do koupelny pověsit ručníky veselých barev, prostřít nový ubrus, pověsit závěsy s květinovým motivem nebo na gauči vyměnit dekorativní polštářky.

„Pokud nejste tak odvážná, že byste se rovnou pustila třeba do tapetování, i tyto drobné změny dokážou divy. A o Velikonocích pak nemusíte mít byt plný kraslic a kočiček, stačí pár vkusných dekorací, které svátek jara připomenou,“ radí dekoratérka.

Květiny nebo jejich vůně

Nejjednodušší způsob, jak doma navodit jarní atmosféru, představují určitě čerstvé květiny. Ty byt nejenom projasní, ale zároveň provoní.

„Toho je však možné dosáhnout i jinak a dlouhodoběji. Aroma difuzér ve svěžích barvách a elegantním designu vdechne domovu jemnou vůni lučních květin, svěžest jarního deště či třeba citrusů. Na rozdíl od květin však můžete mít difuzér v interiéru celoročně a pouhou výměnou náplně měnit atmosféru bytu. Navíc je to vhodná varianta pro alergiky a ty, co nemají rádi řezané květiny,“ doplňuje Lenka Kocourková.