Víte, kde si nejlíp zalenošíte? No přece v ušáku!

Domácnost 6. března 2017

V soukolí dnešních křesílek působí ušák tak trochu jako mastodont, ovšem svou funkci splňuje skvěle. V pohodlí se mu těžko co vyrovná.

Hezky se uvelebit, zachumlat se do deky a pustit si hudbu. Nebo si číst knížku. Nebo sledovat televizi. Nebo jen tak lelkovat… To všechno jsou činnosti, které máme rádi a ke kterým nám právě velké křeslo poskytne ty nejlepší podmínky.

Ušák nás umí rozmazlovat a my ho za to milujeme. Tedy pokud si už na začátku vybereme a koupíme ten správný. Jak tedy postupovat?

Není ušák jako ušák

V první řadě je třeba vzít v úvahu prostor, kde bude náš miláček stát. Bude-li trochu stranou, můžete ho pasovat na dominantní prvek konkrétní části místnosti. Může se pak vymykat velikostí, tvarem i barvou.

Bude-li ale jeho místo blízko dalších kusů nábytku, vyberte si ušák ve stejném stylu. S barvou a dezénem čalounění to ale lze zařídit úplně jinak: Je možné zvolit cestu tón v tónu v souladu s barvami místnosti, nebo se vydat dynamičtějším směrem a jít do kontrastu. V tom případě by ale kontrastní barva a dezén křesla měly korespondovat s doplňky.

Druhá věc, na kterou je třeba při výběru odpočinkového křesla myslet, je to, kdo všechno bude jeho měkkou náruč využívat. Bude křeslo jen vaše? Nebo v něm bude sedávat také váš muž, který je objemnější o pětadvacet kilogramů a centimetrů?

Ušák musí být tak velký, aby se v něm mohl pohodlně schoulit i ten největší člověk, který ho má využívat. Také z toho důvodu byste se během výběru ušáku měli zajímat, jestli je k němu možné koupit taburet nebo jestli má zabudovaný výsuvný mechanismus na podepření nohou. Uvidíte, že tahle „vychytávka“ se nakonec bude hodit i vám.

ušák

Relax v pohodlném křeslíčku je ideální k načerpání síly!

foto: