Každá žena potřebuje svůj koutek

Domácnost 15. srpna 2019

Už vás nebaví líčit se v autě? Řekněte svému muži, ať vám pořídí toaletní stolek!

Moje manželka Klára se ráda líbí. Ví, že dobrý make-up dělá zázraky, a každé ráno, ať už je všední den, nebo víkend, si najde chvilku, aby se upravila. Přitom ještě donedávna to byl trochu problém…

Jasně si vybavuju její otrávený výraz, když jsem ráno vtrhl do koupelny, protože jsem spěchal do práce. Půl minuty po mně se tam pak nahrnuly naše tři děti, a tak zkrášlovací procedura obvykle skončila větou: „No nic, nalíčím se v práci.“

Protože svou ženu miluji jako nic na světě (a taky proto, že už mi její povzdechy začaly lézt na nervy), vymyslel jsem řešení. „Miláčku, došel jsem k závěru, že nutně potřebuješ toaletní stolek,“ řekl jsem jí jednou večer a žena se na mě trochu překvapeně a trochu spiklenecky usmála.

Nejen na líčení

Druhý den už jsme procházeli obchody s nábytkem a Klára se rozplývala nad tím, kolik různých typů toaletek je v nabídce - moderní minimalistické, extravagantní futuristické, v historizujícím stylu… Jenže podle čeho si vybrat? Samozřejmě podle stylu místnosti, ve které bude stolek stát.

V našem případě to byla ložnice vybavená neosecesním nábytkem, takže stolek musí korespondovat s tímto stylem. Druhá věc je zrcadlo. Klára si nakonec vybrala toaletku, kdy zrcadlo je její součástí.

V nabídce jsou ale stolky se zrcadlem odděleným, takže záleží jen na vás a na možnostech vašeho bytu. Moje žena kromě toho, že se ráda líčí, tak se i ráda zdobí, což znamená, že má desítky náušnic, náramků, náhrdelníků, prstenů a kdovíčeho ještě. Hledala tedy zcela logicky stolek, který jí umožní hromadu jejích doplňků nějak zorganizovat. Vyhrál kus, jenž má spoustu šuplíčků, přihrádek a vnitřních krabiček.

Když jsme pak doma stolek složili a rozhlédli se po naší ložnici, viděl jsem tři místa, kam by se dal postavit. Ne tak moje žena. Bez diskuse ukázala na místo do rohu vedle okna. „Bude tady,“ řekla se samozřejmostí sobě vlastní.

„A proč ne na té druhé straně?“ zeptal jsem se, protože tam mám lavici a činky na cvičení… „Protože tam není okno. Abych se opravdu pořádně nalíčila, potřebuju DENNÍ světlo. V umělém vypadá líčení úplně jinak než venku,“ byl jsem poučen a umlčen.

Dnes vypadají naše rána jinak. Samozřejmě pořád je to blázinec, ale Klára je viditelně spokojenější. Vždycky se zavře do ložnice a za pár minut vyjde celá krásná a v mnohem lepší náladě. Věřili byste, že ranní rozpoložení celé rodiny se odvíjí od toho, jestli má vaše žena toaletní stolek?