Nevzdávejte se krásných vlasů. Ani v zimě!

Krása 26. prosince 2017

Zima nedělá kadeřím moc dobře, ale když víte, jak na to, i teď se můžete radovat z jejich krásy.

Problémů, které by vás teď mohly potrápit, se najde dost. Často začínají přímo na hlavě. Vlasová pokožka si nepotrpí na střídání teplot venku a doma a neocení ani to, když se jí chcete zavděčit těsnou teplou čepicí. Hlava začne svědit, vysušuje se, často se objeví lupy.

Projeví se to i na vzhledu vlasů, které se obvykle začnou víc mastit, plihnou. U těch delších přidejte suché a lámavé konečky. A ta hrůza, když si jich začnete víc všímat v kartáči, na polštáři nebo ve vaně... Ale ani nad padáním vlasů nemusíte lámat nůžky.

Hlava v pohodě

K útokům zimy přispíváme i my. Třeba tím, že dáváme pokožce hlavy zabrat při mytí. Horkou vodu stáhněte na vlažnou a vyměňte šampon za péči pro citlivou pokožku, která neobsahuje mýdlové složky. Když si narušíte přirozenou ochranu kůže, na pár hodin ji vystavíte škodlivým vlivům pěkně „naostro“. Co s tím?

Kyselost kožního pláště respektuje šampon pH5. V případě lupů na nic nečekejte a nasaďte speciální šampon. Osvědčily se přírodní složky jako výtažek z lopuchu a grepových semínek. Zahnání bílé pohromy sice několik umytí trvá, ale už po tom prvním se většinou pokožce uleví, není tak suchá a nesvědí (jupí!).

Také maštění vlasů nejlépe zkrotíte pomocí specialisty. Svěží pocit si udržíte déle také díky energizující citrusové vůni. Už naše babičky nedaly dopustit na vlasové vody!

Návrat objemu

Je to logické, když chcete mít nadýchané vlasy, musíte mít lehkou péči. Jenže co když vlasy přece jen potřebují i posílit a uhladit? Pak je jim k službám keratin. Vědcům se konečně podařilo tuhle přirozenou součást vlasu napodobit a dát do takové formy, která se s vlasy spojí. Ovšem přirozená záplata vlasy nezatíží a krásně je uhladí. Super.

Vlasy se také dají nafouknout pomocí vody. Představte si houbu, kterou hodíte do vany... Nelekejte se, neznamená to chodit s mokrou hlavou, jen si objem posílit hydratační maskou jednou či dvakrát do týdne.

Moderní technologie už vyzrály i na problém vlasů jemných, které se lámou a vypadávají. V jedné tubě se skrývá silák, který se postará o výživu kořínků a současně vlasové vlákno vyztuží. Ne do tuhé zplihlé helmy, ale do lesklého a bohatého účesu.

Perličky

Možná to máte stejně jako já - v létě zeleninu miluju, ale v zimě mě už pouhý pohled na talíř plný salátu studí. Když šidíte jídlo, šidíte i vlasy, protože chytrý organismus nasměřuje výživu tam, kde je nejvíc potřeba. Třeba „nakrmí“ imunitní systém a vlasové váčky ostrouhají. Dá se to řešit tabletkami, které si jednoduše přidáte do jídelníčku.