Na scénu se vrací drdoly

Krása 28. ledna 2020

Už vás nebaví rozpuštěné vlasy? Naučíme vás, jak vykouzlit úchvatný drdol i elegantní culík, který vám dodá šmrnc a navíc s jeho pomocí i omládnete.

Většina z nás se k culíku a jednoduchému uzlu uchyluje v těchto třech případech:

Ráno jsme si nestihly umýt vlasy.

Chystáme se vařit a nechceme, aby nám vlasy padaly do jídla.

Jsou vidět odrosty a návštěva kadeřníka je zatím v nedohlednu.

Tak to děláme my, smrtelnice. Celebrity ale zastávají odlišný názor. Pryč jsou časy, kdy se na společenských akcích objevovaly se složitými vlasovými kreacemi. Do módy totiž zase přicházejí culíky a jednoduché drdoly. A my jásáme, protože taková úprava vlasů nám nezabere víc než 10 minut. Ať už máte vlasy po bradu, nebo po prsa, s ofinou, nebo bez ní, v culíku a drdolu budete vypadat úchvatně.

Vyčesané vlasy dají vyniknout rysům, uším ozdobeným pěknými náušnicemi, lícním kostem, šíji i odhaleným zádům.

Baletkou za dvě minuty

Dnes letí všechny typy uzlů - od hladkých, kulatých přes vrkoče, ze kterých vyčnívá pár pramínků, až po zapletené koláče posazené na straně hlavy. Hodí se na cvičení, do bazénu, na běžné i na večerní nošení.

Nejjednodušší uzel uděláte tak, že rukama spojíte vlasy do culíku bez použití gumičky, culík zamotáte a gumičku kolem něj přetáhnete. Z tohoto ležérního bobánku můžete vytáhnout několik pramínků vlasů a nechat je ledabyle lemovat váš obličej.

Z culíku ostatně vycházejí i ostatní drdoly, třeba hladký kulatý à la baletka. Tento účes je snadný a rychlý a vydrží vám celý den. Budete na něj potřebovat vlasovou vycpávku a síťku, které seženete do sto korun ve většině drogerií nebo v obchodě s kadeřnickými potřebami.

Vyrobte si tento hladký, elegantní uzel podle instruktážního videa:

  1. Vyčešte vlasy do ohonu a sepněte ho gumičkou. Pokud není dost hladký, postříkejte ho trochou fixačního laku a jemně vlasy uhlaďte hřebenem - po hlavě směrem k culíku.
  2. Vycpávku v barvě vlasů (poslouží i klubko ponožek) navlékněte na culík a vlasy přes ni rozprostřete.
  3. Vezměte obyčejnou gumičku a obtáhněte ji kolem drdolu.
  4. Dlouhé vlasy můžete zamotat a obtočit kolem drdolu. Pokud jsou okolní vlasy krátké, spojte je a zamotejte odspodu nahoru.
  5. Kolem drdolu obtočte vlasovou síťku. Přečnívající vlasy uchopte do síťky, obmotejte ji kolem drdolu a znovu ji přes něj přetáhněte. Nakonec síťku zamaskujte pod vlasy. A voilà - elegantní účes je na světě!
  6. Nestabilní drdol můžete ještě upevnit pírky.

Praktický ohon

Ani culíky nezůstávají pozadu. Známé tváře z červených koberců je pozvedly na kadeřnický piedestal. Na slavnostní příležitosti se hodí culík uvázaný nízko v týle, nebo naopak vysoko vyčesaný ohon na temeni.

Aby vás dostatečně reprezentoval, byl lesklý a hladký, vlasy si nejprve vyžehlete. Zapomeňte ale na sponky, čelenky a jiné ozdoby, největší službu vám prokáže pouhý pramen vlasů: z vyčesaného culíku vytáhněte jeden pramen a obtočte jím culík kolem gumičky tak, že ji zakryje. Culík rázem vypadá profesionálně a elegantně.