Co nosí na hlavě filmové hvězdy? To, co vy!

Krása 19. července 2012

Není důvod, proč byste neměla vypadat jako filmová hvězda. Stačí obšlehnout správný účes pro váš typ obličeje.

Než se pustíte do tvorby účesu, dopřejte svým vlasům péči. Shedelle Holmes, vlasová stylistka celebrit, radí používat po každém mytí kvalitní hydratační kondicionér. Ten zabrání lámání vlasů během následného česání.

„Pokud chcete vlasům dopřát opravdu ozdravnou kúru, aplikujte do nich na noc výživnou masku a vlasy obalte do igelitu a šátku. Teplem se začnou uvolňovat účinné látky. Pokud nechcete s maskou spát, naneste ji po umytí do vlasů a lehce je prosušte fénem. Poté vlasy znovu umyjte,“ radí kadeřnice.

K nádhernému lesku vám také napomohou suroviny, které máte v lednici. Například rozmačkaný banán smíchaný s olivovým olejem zajistí, že vlasy budou zdravé a zářivé, odvar z heřmánku zas navrátí lesk blonďatým loknám a černý čaj dodá barvu tmavým vlasům.

Je libo patku, nebo ofinu?

Už jste si za ta léta barvení a stříhání našla ten pravý odstín vlasů a účes? Nerada experimentujete, ale přesto toužíte po změně? Střihněte si patku. Příjemně oživí účes, vy tím prokouknete a okolí bude zkoumat, co je na vás nového.

NÁŠ TIP: Patka dodá patřičnou noblesu. Lichotí zejména ženám s vysokým čelem. Pokud máte kulatý obličej, zbytečně by vás opticky rozšiřovala. Zvolte proto místo ní raději ofinu.

Hunt
foto:

Herečku a režisérku Helen Hunt jsme léta vídali ve filmech se stále stejným účesem. Těsně před padesátkou se rozhodla pro změnu a nechala si vytvořit elegantní patku, která jemně přechází v linii postranních vlasů. Decentně tak zakrývá Helenino vysoké čelo.

blanchett
foto:

Elfka Galadriel, tedy herečka Cate Blanchett, díky patce neuvěřitelně prokoukla. Krátké mikádo lichotí tvaru jejího obličeje, blond barva vlasů koresponduje s barvou pleti.

Patka vytváří iluzi hustých vlasů. Takže pokud vás trápí řídké vlasy, nechte si ostříhat patku, díky které dodáte vlasům opticky objem.

belucci
foto:

Monica Bellucci tvrdí, že krása je o tom, jak se cítíte, ne, jak vypadáte. Podle toho, jak to Monice na fotografii sluší, je vidět, že se cítí velice dobře.

Ofina sluší ženám s kulatým nebo hranatým obličejem. Pokud si necháte ostříhat delší ofinu, můžete ji sčesat na stranu jako patku, a být tak každý den jiná.

Jak si zařídit vlnobití

Vždy, když v restauraci vidím ženu s měkkými vlnami, říkám si, kolik času asi musela strávit v koupelně. Zároveň jí tak trochu závidím, protože díky těmhle „povoleným“ vlnám vypadá každá žena báječně. Sluší ženám každého věku. Proto si je oblíbily také celebrity, které je povznesly na společenský účes. Abyste nevypadala v loknách jako pudl, je třeba mít vlasy dlouhé alespoň po ramena.

K tomu, abyste si na hlavě vykouzlila měkké vlny, nemusíte mít výuční list v oboru kadeřnice. Existuje několik způsobů, jak je vytvořit, takže to dokáže i žena méně manuálně zručná:

  1. Do vlasů nastříkejte sprej na vlnité vlasy a prsty prameny pomačkejte.
  2. Pomocí kulmy natočte spodní polovinu pramenů.
  3. Natočte vlasy na větší natáčky a nechte je uschnout, nebo je prosušte fénem.
  4. Nejlépe ovšem vypadají vlny vytvořené pomocí úzké žehličky. S tímto videomanuálem to zvládnete raz dva:

Zkoušela jsem doma všechny způsoby a jako nejlepší hodnotím úzkou žehličku. „Natáčkové“ vlny mi brzo zplihly. Ty vytvořené pomocí spreje se hodí spíš na plážovou party než na společenskou událost. A ve vlnách tvořených kulmou jsem si připadala jako ovečka, drobné prstýnky mi prostě neslušely.

NÁŠ TIP: Pokud se rozhodnete vsadit na vlasové vlnobití, nikdy si vlasy nenatáčejte od kořínků, začněte až deset centimetrů od hlavy. Jedině tak docílíte svůdného, vzdušného účesu. A každý natočený pramen důkladně zafixujte lakem.

aniston
foto:

Jennifer Aniston nosí řadu let stejný účes, a přesto se podle ní pořád nechávají stříhat ženy po celém světě. Jennifer to sluší s vlnami i s rovnými vlasy. Tajemství jejího účesu tkví v jemném promelírování a sestupném sestřihu.

Jennifer je prostě důkazem, že ani po čtyřicítce se nemusíte vzdávat dlouhých vlasů.

graham
foto:

Hádali byste Heather Graham dvaačtyřicet? Měděný odstín vlasů lichotí její pihaté pleti. Pomocí žehličky natočila konce vlasů, a dodala tak účesu vzdušnost a lehkost.

Richards
foto:

Denise Richards je femme fatale. Vlasy pohozené přes jedno rameno vypadají svůdně, jejich vlnité konce působí něžně a žensky.

Když nevíte, co by...

Na vlny máte příliš krátké vlasy, patka se vám nelíbí a ofina zase nelichotí vašemu obličeji? I tak můžete oslnit účesem. Co takhle zkusit krátký sestřih jako má Halle Berry? Nebo elegantní ponytail, jaký nosí Sandra Bullock?

Berry
foto:

Krátké vlasy se údajně mužům nelíbí, připadají jim příliš chlapecké. Halle Berry ale krátký sestřih vysloveně sluší. V roztomilém rozcuchu rozhodně na ženskosti neztrácí.

Aby vám „hnízdo“ vydrželo v požadovaném tvaru co nejdéle, použijte tvarovací pastu nebo vosk.

bullock
foto:

Sandru Bullock známe jako „holku od vedle“, která si s vlasy hlavu neláme. Přesto dokáže oslnit, jako v tomto případě. Obyčejný culík omotala pramenem vlasů a rázem z něj vykouzlila elegantní společenský účes.

Heigl
foto:

Katherine Heigl umí klamat účesem. Ačkoliv se na první pohled zdá, že má vyčesaný drdol, pouze si vlasy natočila a sčesala je dozadu. Zafixovala lakem a odstávající pramínky zkrotila pírky.

Pokud máte krátké mikádo jako Katherine, můžete si stejně jako ona i vy vykouzlit falešný drdol.

david
foto:

Charlotte ze Sexu ve městě, herečka Kristin Davis, si oblíbila drdol, jaký nosila její postava ve filmu. Tento drdol zdobil už herečku Audrey Hepburn. Jak ho vytvořit, jsme vám prozradili v článku Na scénu se vrací drdoly. Tak se podívejte.