Konec kosmetických pověr!

Krása 21. 8. 2012
Témata

mýty pověry krása

Nevěřte všemu, co se říká. Možná děláte jednu z následujících 5 věcí špatně a zbytečně si ubíráte na kráse. Změňte to!

článek na díly 1

Pro krásnou pleť je třeba čistit nejen ráno, ale i večer.

zdroj: Thinkstockphotos.com

1. pověra:

Čistit pleť stačí ráno nebo večer

Vynechávat ranní nebo večerní čištění pleti a doufat, že bude fungovat drahý krém, to je jako byste si pozvali vzácnou návštěvu a nechali zavřené dveře. Večerní očista odstraní nejen make-up, ale také nečistoty, které se během dne na pleti usadily - prach, smog.

Obličeje se často mimoděk dotýkáme a přenášíme si na něj různorodou špínu, nebezpečné bakterie. Vytvoří se tak bariéra, která brání vstřebávání krémů a snižuje schopnost pokožky využít účinné látky naplno.

Ranní čištění tvář především osvěží, spláchne látky, které pleť v noci vyloučila, například toxiny. Odstraní i šupinky odumřelých buněk.

U všech typů čistidel platí, že šetřit se nemá. Drhnutí nasucho totiž pleť namáhá. To dostatečné množství odličovadla vytvoří na pleti kluzký povrch, takže čištění bude šetrnější. Při odličování tampon důkladně napusťte mlékem či tonikem, aby byl vlhký po celé ploše. Tvář čistěte tahy směrem od středu ven a mírně vzhůru.

Jak používat…

… gel: Tvář nejprve navlhčete, vytvořte pěnu a důkladně opláchněte. Voda by neměla být horká, protože tak zbytečně vysušuje pleť.

… odličovací mléko: Odlijte do dlaně, prsty naneste na tvář a promasírujte, aby se nečistoty uvolnily a rozpustily. Stírejte vatovými tampony namočenými ve vlažné vodě.

… odličovací olej: Naneste pár kapek na vlhký tampon, voda s olejem vytvoří emulzi, která účinně, ale jemně rozpustí nečistoty. Použijte tolik tamponů, kolik bude třeba, dokud nebudou čisté. A nebojte se odličovat emulzí i oči - nepálí, navíc blahodárné látky obsažené v oleji prospívají řasám.