Vrásky? Nasaďte nutrikosmetiku

Krása Komerční sdělení 14. září 2012

Protože nejen láska, ale i krása prochází žaludkem. A u nutrikosmetiky máte účinnost na redukci počtu a hloubky vrásek prokázanou klinicky.

Clinical 7

Výzkumy prokázaly, že už po dvacátém roce života se hladina ceramidů v kůži snižuje o 10-15 % každých deset let a s tím značně souvisí i stárnutí pleti.

Ceramidy jsou lipidy, které se přirozeně syntetizují v kůži a hrají klíčovou roli v utváření kožní bariéry. Pokles množství ceramidů v epidermálních vrstvách kůže vede k rozvoji suché kůže a předpokládá se, že je to hlavní příčina vzniku vrásek.

Kam mizí kolagen a elastin?

Vzhled kůže se s přibývajícím věkem mění působením celé řady různých faktorů. Působením UV záření dochází v kůži k rychlejší degradaci kolagenových vláken. Jelikož je kolagen hlavním strukturálním proteinem kůže, v důsledku jeho ochabování ztrácí kůže svou integritu.

Kouzlo pružné a napjaté mladistvé pleti je totiž právě v elastinu, který ovlivňuje její tonus. Opotřebení elastinu se na pleti projeví jejím poklesem a vytvářením nevzhledných "propadlin".

Časné známky opotřebení pleti se mohou projevit také tehdy, když elastin není dostatečně omýván tekutinou - tedy když pleť není dostatečně hydratována.

Důležitým faktorem při vzniku vrásek je však především kvalita kožní bariéry. V mládí na sebe kožní buňky těsně přiléhají tak, že vytváří pevnou „vodotěsnou zeď“ (kožní bariéru). A jsou uložené do lipidové hmoty jako cihly do malty. S přibývajícím věkem však od sebe buňky odstupují. Z kůže se pak vypařuje více vody, stává se sušší a vrásky jsou víc vidět.

Stářím se navíc snižuje syntéza ceramidů a kyseliny hyaluronové. Obě tyto substance hrají klíčovou roli v udržení funkční kožní bariéry - hydratují kolagen a elastin, čímž zlepšují funkci obou těchto proteinů.

Clinical 3


Silná trojka na straně vaší pleti

Na základě těchto znalostí byl vyvinut Hyalcer complex obsažený v nutrikosmetickém přípravku Clinical Anti-aging Plus 30 tob. Hyalcer complex obsahuje přírodní rostlinné ceramidy izolované z rýžových otrub, kyselinu hyaluronovou, D-biotin a Trans-resveratrol.


Všechny složky unikátního Hyalcer complexu zlepšují kvalitu a funkčnost kožní bariéry, jejíž snížená funkce může vést k nadměrnému vysušování kůže a k vyšší propustnosti polutantů a mikrobů skrz kůži:

Ceramidy

Absorbují z trávicího traktu do krve a krví transportují do dermis. Odtud plynule přechází i do epidermis, kde se zabudovávají mezi lipidy kožní bariéry, a zlepšují tak její funkci. Účinek ceramidů izolovaných z rýže na zlepšení hydratace pleti a redukci počtu a hloubky vrásek byl prokázán klinickou studií. Už po čtyřtýdenním užívání (!) bylo mikroskopickou trojrozměrnou analýzou prokázáno snížení počtu vrásek a jejich hloubky v oblasti jemné kůže za levým okem.

Kyselina hyaluronová

Velmi zjednodušeně lze říci, že působí jako „houba“, která nasává a zadržuje vodu v mezibuněčných prostorách kůže. Podobně jako ceramidy hydratuje pleť zevnitř.

Biotin

Pomáhá tělu syntetizovat tuky, využívat cukry a metabolizovat aminokyseliny, čímž zajišťuje správný buněčný růst. Jeho nedostatek se primárně projeví především na kůži v podobě vyrážky, suché kůže, nebo například seboroické dermatitidy.

Clinical 6

Autorem článku je PharmDr. Hana Přidalová

www.clinical.cz

Foto: Archiv firmy Clinical