Dětská kosmetika ve službách dospělé krásy

Krása 31. ledna 2013

Baby kosmetika nabízí skvělou péči. Pozor, když ji vyzkoušíte i na sobě, nebudete se jí chtít vzdát!

Jemná dětská pokožka si žádá jen to nejlepší. Až v pubertě se plně vyvinou potní a mazové žlázy, které ji chrání před útoky okolí, do té doby se vyplatí zamakat na ochranné bariéře pomocí speciální kosmetické péče.

Co dokáže? Čistí a pečuje, aniž by dráždila. Což je samozřejmě skvělé i pro dospělé dámy v moderní době, která pleť většiny z nás mění v přecitlivělou fajnovku.

Mydlinky a spol.

Navzdory technickým vymoženostem na některé tradiční věci nedáme dopustit. Třeba na kostku dětského mýdla. Naštěstí to respektují i výrobci, některá mýdla dokonce stále vznikají tradičním způsobem. Protože není nad bylinky a přírodní oleje!

Takové mýdlo hebce klouže po pokožce, a navíc jeho vůně působí jako balzám na duši. Večer vyžene z hlavy celodenní stres a budete spinkat opravdu jako mimino.

Dětské mycí gely by si mohly dát na lahvičku nápis „Agresivním čisticím složkám vstup přísně zakázán“. Ochranný film na pokožce jásá, protože zůstane tam, kde má. Nešetrné mytí ho totiž dokáže spláchnout až na šest hodin!

Pak si stačí vzít kousavý svetr a na pokožce naskáčou fleky zahanbující každého dalmatina. Ovšem díky jemné péči se přirozené ochraně mnohdy dostane dokonce posily, třeba v podobě kapky olivového oleje.

Za něhu vám poděkuje také vlasová pokožka. Drsného zacházení si zažije až až – nečistoty a smog venku, vysušování klimatizací uvnitř, chemické dardy při barvení, žhavení fénem...

vana

Není nad bylinky a přírodní oleje.

zdroj: www.thinkstock.cz

Mazáníčka

Aby byla citlivá dětská pokožka v klidu, do krémů a tělových mlék se nepřidávají dráždivé parabeny, silikony, barviva, parfemační složky a další uměliny. Hlídají se i konzervační látky, které prodlužují trvanlivost krémů, přednost mají ty na přírodní bázi.

Snášenlivost s pokožkou potvrzují dermatologické testy. Stoprocentní to není, ale u dětské testované kosmetiky je nižší riziko alergické reakce než u klasické péče.

Všeobecně mají mimina a děti pokožku sušší. Krémy pro ně proto vylepšují hydrataci a dodávají výživu. Ale nemusíte se bát hutné, těžko se roztírající konzistence.

Používají se již zmíněné přírodní složky, především rostlinné oleje, které pokožka respektuje a vcucne je jako houba. Oleje navíc dodávají krémům jemnou vůni, aniž by bylo potřeba přidávat nějaká syntetická vonítka.

A když už jsme u těch olejů, pokud byste si měla z dětské kosmetiky adoptovat jen jeden kousek, přimlouvám se za suchý masážní olejíček. Promění pokožku v hedvábí. O blahodárnosti lidského doteku už se toho napsala spousta.

Při masáži se pokožka prokrví, což prospěje její regeneraci, ale také konečky prstů vyšlou do mozku signál: nastavte pocit pohody!

masáž

Dětský olejíček využijete i vy!

zdroj: www.thinkstock.cz

Vlasta 5/2013 čtverec

Co dalšího z „dětské kosmetické taštičky“ můžete využít ve svůj prospěch? Přečtěte si v nové Vlastě 5/2013 s Olgou Lounovou na obálce. Právě v prodeji!