Vyhlašujeme válku celulitidě: Krémy vytasit teď!

Krása 17. května 2013

Jediný naprosto spolehlivý způsob, jak se zbavit pomerančové kůže, je zavřít při pohledu do zrcadla oči. Ale teď už vážně, pojďme si pokožku výrazně vylepšit, to opravdu jde.

Toho, kdo jako první tento problém pojmenoval a začal s ním bojovat, by měly kosmetické firmy najít a nechat pozlatit.

Protože péče specializované na vyhlazování celulitidy patří k těm nejprodávanějším. Celosvětově. Tedy až na Japonsko, místní ženy na hrbolky tolik netrpí, prý díky tomu, že hodně jedí sóju. My ostatní musíme mazat a mazat.

Za stehna hladší

produkty 7

Břečťanový gel proti celulitidě Ryor, 107 Kč

Břečťan Že právě tahle popínavka platí na celulitidu, to by vás možná nenapadlo. Stojí za vyzkoušení, protože pokožku velmi rychle zpevňuje a vyhlazuje. Navíc břečťanový gel nevtíravě voní.

produkty 3

Hrubozrnný mycí peeling Ziaja, 137 Kč

Obrousit a jít Pomocí hrubšího peelingu se z povrchu kůže odstraní odumřelé buňky, takže bude viditelně i na dotek hladší. Navíc tím způsobíte, že se lépe vstřebá následně nanesená péče, což je v případě krémů proti celulitidě obzvlášť žádoucí.

produkty 6

Zpevňující sérum proti celulitidě Q10 plus Nivea, 239,90 Kč

Naplno Koncentrované sérum vám cestu k cíli zkrátí na deset dní. Sází na koenzym Q10, který povzbudí buňky k obnově. L-karnitin přemění tuky na energii a výtažky z lotosu způsobí, že se nové tukové buňky tolik nenahromadí.

Zeštíhlení dovoleno

produkty 4

Přípravek pro zeštíhlení proti celulitidě Matis Paris, 1499 Kč

Voňavé Pokud si chcete zeštíhlení pořádně užít, vezměte si za společníka oranžový gel plný aktivních látek. Navíc úžasně voní. Má skladbu jako pravý parfém - nejdřív ucítíte ovocné tóny, levanduli a mátu, o chvilku déle jasmín, konvalinky, růže, koriandr a muškátový oříšek. Do cíle masáže vás dovedou pačuli a pižmo.

produkty 2

Péče proti celulitidě Minceur Intensive Yves Rocher, 750 Kč

Přímo ze šálku Půjčíme si zelený čaj a zelenou kávu, ale tentokrát je místo do šálku umístíme na pokožku. Čaj totiž odplaví tukové zásoby, káva zabrání, aby se znovu usadily, a přispěje k redukci projevů celulitidy. Přídavek nedávno objeveného pupečníku asijského se postará o pevnější pokožku.

produkty 2

Zpevňující emulze Efffi bronze, 690 Kč, www.efffi.cz

Otoky taky Nahromaděná lymfa zhoršuje projevy celulitidy. Na otoky platí prohřívací skořice a červená paprika. Po koupání si naneste gel na kritické partie a ještě se zabalte do teplé deky.

Péče s bonusem

produkty 5

Vinný masážní olej Manufaktura, 149 Kč

Ovíněná masáž Vinný masážní olej oslňuje regeneračními, zvláčňujícími, hydratačními a zklidňujícími účinky. Když se k němu přidá anticelulitidní komplex z myrtové pryskyřice a mátového kořene, vrátí se pokožce hebkost a pružnost. Péče voní jako hrozen vína, ještě to můžete podpořit, když si k pečování nalijete dvojku!

dermacol

Sprej proti celulitidě Enja Cryo Dermacol, 229 Kč

Hurá na mráz Efekt péče, která napodobuje kryolipolýzu, tedy mražení tukových buněk a jejich odbourávání, se projeví už za deset dní. Neděste se, studí to jen trošku. Navíc vznikne hráz novým tukovkám, což oceníte, když se vám celulitida stále věrně vrací.

produkty 1

Dvoufázové mléko proti celulitidě Cellu Break Avon, 299 Kč

Do hloubky Obzvlášť odolná celulitida mívá dlouhé „kořeny“, takže potřebuje péči, která pronikne do větší hloubky. Prokousá se tam dvoufázové tělové mléko a zaútočí silou přírodních složek - zeštíhlujících kávových zrn, mikrocirkulaci podporující cesmíny a pečujícího hlohu.

Tři otázky

celulitida

Na celulitidu platí mazání. Díkybohu za to!

zdroj: www.thinkstock.cz

Co celulitidu způsobuje? Může za to příroda! Nadělila nám pod kůži tukové buňky, které se dají vykrmit, a když to uděláte, vyboulí se nahoru. Samozřejmě, každá jinak, takže to nevypadá jako hezký polštářek, ale jako nepravidelný hrbolatý povrch. Říkat mu pomerančová kůže zní celkem pěkně, skutečnost obvykle moc pěkná není. Proč nám to příroda udělala? Tukové zásoby se hodí v těhotenství, když tělo musí živit dva strávníky.

Proč ji nemají chlapi? Zatímco naše tukové buňky jsou vedle sebe naskládané jako kuželky, chlapské tvoří pevnější strukturu, trochu jako plástev ve včelím úlu. Taky se dokážou nacpat, ale tuk se pravidelně rozprostře, takže vzniklá břišní pneumatika je pěkně hlaďoučká... Pár výjimek se najde i mezi muži. Pokud mají dědičně slabší pojivové tkáně a výrazně přibírají a hubnou, kůže povolí a něco podobného pomeranči na ní vyrazí.

Jak dlouho trvá, než celulitida ustoupí? Mírná, kterou vidíte, jen když kůži zmáčknete mezi prsty nebo vsedě, ustoupí už za 2 týdny. Hrbolky, které vykouknou při zrádném osvětlení ve zkoušecí kabince nebo se rýsují v kalhotách na tělo, se obvykle vytrácejí po měsíci pravidelného používání péče, zvlášť pokud k ní přidáte pravidelný peeling. Nejvíc trpělivosti vás bude stát celulitida, která se vůbec neskrývá, tvořená vystouplými pahorky a zrádnými propadlinami. Vylepšení se dostaví za 2-3 měsíce.