Za tuhle polepšovnu vám vlasy poděkují!

Krása 23. srpna 2013

Jestli nemáte kadeře v dokonalé kondici, klidně to sveďte na letošní letní horko. A vyberte si nápravu podle svých časových možností.

Ráda bych věřila tomu, že jste si vlasy o dovolené (a v létě vůbec) hlídaly a rozmazlovaly je.

Chránily před sluníčkem a větrem, dodávaly přísun blahodárných látek, nestahovaly do pevných culíků, vyhýbaly se horku fénů a žehliček.

Jenže ani já nemám úplně čisté svědomí. Naštěstí co se pokazilo, dá se napravit.

KDYŽ NESTÍHÁTE

  1. Možná se vám nechce ztrácet čas a třeba vás pečování o vlasy ani moc nebaví. Pak vás uspokojí kosmetika s rychlým a snadným používáním. I takový šampon, bez kterého se nikdo neobejde, dokáže hodně, když je to ten pravý. Zkuste regenerační nabitý hydratačními látkami, ale také ochrannými, které nastolenou rovnováhu udrží. Protože vše souvisí i se zdravou pokožkou hlavy, bonusem je přátelské pH 5,5.
  2. Další krok regenerace se vám bude opravdu líbit. Vlhké vlasy ještě před tím, než je začnete krotit do účesu, bohatě nastříkejte expresním balzámem s pečujícími oleji a speciálními tekutými složkami, díky kterým se péče dostane do poškozeného vlasu a vyhladí i jeho povrch. Obzvlášť žádoucí je to u suchých, lámavých konečků. Sprej hezky voní a dá se používat také na suché pramínky.
  3. Při mytí nevynechávejte kondicionér. Pro poškozené vlasy je typické, že ztratí lesk, a právě tohle umí napravit. Třeba díky hydrataci výtažků z růže z Jericha a uhlazujícímu sezamovému oleji. Ten navíc přispěje k tomu, že nebudete ronit slzy při rozčesávání.
  4. Víte, že se dá kondice vlasů vylepšit i stylingem? Stačí k tomu troška pěnového tužidla s výtažkem z granátového jablka a tekutým keratinem. Posílí vlasy a nadýchá účes.

vlasy 1

Využijte kosmetiky se snadným, rychlým použitím.

zdroj: www.thinkstock.cz
vlasy 2

Nezapomínejte na kondicionér.

zdroj: www.thinkstock.cz

KDYŽ MÁTE ČAS

  1. Udělejte si intenzivní maskovou kúru. Místo balzámu použijte po každém umytí masku, alespoň 3x za sebou. Koncentrované látky proniknou do hloubky vlasu, takže bude hebký a lesklý nejen hned poté, ale vylepší se mu kondice dlouhodobě. Aby si vlasy z masky vycucly maximum, nejdřív je vysušte ručníkem. A pak hlavu na čtvrt hodiny zabalte do igelitu a do nahřátého ručníku, tím podpoříte pronikání účinných látek.
  2. Super efektem vás překvapí dvousložkové masky. První krok znamená příliv hydratace, druhý záplavu lesku. Praktické balení v sáčku znamená použít a vyhodit.
  3. Na poškozené vlasy platí oleje. Ovšem když použijete ten, co si dáváte do salátu, budete ho z vlasů těžko dostávat. Lépe si poradíte s olejovou vlasovou kúrou, která využívá sílu nekorunovaného krále olejů – olivového v té nejlepší panenské kvalitě, kdy je nabitý vitaminy a mastnými kyselinami. Používá se zahřátý, pak předá suchým pramínkům maximum.
  4. Potěšte i vlasovou pokožku pomocí ampulek. Koncentrát se chlubí obsahem kofeinu, panthenolu, pšeničných proteinů a výtažku z ovsa. Tenhle mix dokáže moc. Vylepší kondici vlasů, nabudí jejich růst a zároveň také zabraňuje vypadávání vlasů.

vlasy 3

Masku nechte na vlasy působit pod ručníkem.

zdroj: www.thinkstock.cz
vlasy 4

Olej raději než kuchyňský vyberte speciální vlasový.

zdroj: www.thinkstock.cz

Vlasta 34/2013 2

Jaké konkrétní přípravky bychom pro vaše kadeře doporučili? A čím je laskají odborníci v kadeřnických salonech? Přečtěte si v nové Vlastě 34/2013 s Danielou Šinkorovou na obálce.