Vaše pokožka si žádá vody, tak jí ji dodejte

Krása 10. září 2013

Jedna z nejhorších věcí, co své pleti můžete provést, je nedat jí dostatek vláhy. Vždyť přitom hydratační péče je tak snadné si zamilovat!

Dostatečnou hydrataci si žádá každý typ pleti. A právě teď, když si užíváme horkých dnů, dvojnásobně. Moderní hydratační krémy jsou skvělé v tom, že nejen doplní vodní rezervoáry v pleti, ale také dokážou ideální rovnováhu udržet po dlouhé hodiny.

Zlehoučka

krémy 8

Zklidňující hydratační krém 24h Mixa, 200 Kč

NÁVRAT POHODY Suchou pleť se sklony k napínání potěší účinná hydratační péče s obsahem 8% glycerinu a s výtažkem z růže. Složení je bohaté, ale velmi rychle se vstřebává, takže si krém bez obav můžete natřít i pod make-up.

krémy 7

Svěží zmatňující krém pro smíšenou, až mastnou pleť Oh! So matte Moisture Match Garnier, 160 Kč

ROVNOVÁHA Majitelky smíšené, až mastné pleti ocení hydratační krém, který zabrání tomu, aby se v průběhu dne tvář mastila, obvykle se to projeví jako nablýskané čelo, nos a brada. Matující efekt rozvine výtažek ze zeleného čaje a rostlinný elixír.

krémy 4

Hydratační denní krém Essentials Oriflame, 99 Kč

RODINKA Klasický hydratační krém se postará o pohodu pleti každý den. Díky skvělé ceně se o něj můžete nesobecky dělit se všemi členy domácnosti.

Nadstandard

krémy 10

Oční krém Yves Rocher, 370 Kč

ZÁVLAHA KUKADEL Nedostatečné zavlažování očního okolí poznáte snadno – pokožka je napjatá, snadno se tvoří vrásečky a kruhy, působí unaveně. Svěží gel s přírodními složkami jako javorový cukr a míza z bioagáve oči znovu rozjasní.

krémy 2

Sérum Rexaline, 1999 Kč, koupíte v Sephoře

OMLAZOVNA Náročnější pleť se stopami stárnutí si zaslouží k obvyklé hydratační péči něco přidat. Séra mají koncentrované složení a ještě podporují účinek následné péče. Stačí pár kapek a pokožka si užije hydratační příliv osvědčené kyseliny hyaluronové.

krémy 1

Hydratační krém s UV ochranou Aquaporin Eucerin, 429 Kč, v lékárně

OCHRÁNCE K vysušování pleti přispívají také sluneční paprsky, proto jim nedejte šanci a na tvář rozprostřete závoj ochranného filtru SPF 15. Hydrataci zajistí složka, která podporuje tvorbu vodních kanálků – aquaporinů.

Na tělo

krémy 5

Hydratační tělový gel s mátovým olejem Skin So Soft Avon, 129 Kč

MÁTOVÁ ŽVEJKA Stejně osvěžující jako žvýkačka je dotek tělové péče s mátovým olejem. Kromě toho, že si pojistíte dlouhodobou závlahu kůže, nabudí vás vůně máty a vyzbrojí i do pěkně horkého dne.

krémy 9

Hydratační tělové mléko Berry Refresh Lumene, 199 Kč

RANNÍ RYCHLOVKA V ranním spěchu se hodí lehoučké tělové mléko, které se hned perfektně vcucne, ale dodá kůži pořádnou dávku hydratace. K tomu přidejte lesní plody s omlazujícím účinkem!

krémy 3

Okurkový krém na ruce Ziaja, 44 Kč

RUČNÍ PRÁCE Nic se tak snadno nevysuší jako ruce. Když je párkrát za den ošetříte krémem s osvědčenými složkami – okurkou a glycerinem, brzy se jim vrátí pocit hebkosti a pohody.