Jak nemít po létě vlasy jako zlámanou slámu?

Krása 20. června 2015

Jedna věc je jemný a přirozený melír od sluníčka a mořem ležérně poskládané vlny. Něco úplně jiného jsou vysušené a vyšisované kadeře, polámané jak větve po vichřici. Slunce, mořská sůl, chlór a suchý letní vzduch vlasům vůbec nesvědčí. Co dělat, aby jim po létě nemusely kadeřnické nůžky dávat první pomoc?

Začněte už před odjezdem

Ještě než vyrazíte na dovolenou, připravte tělo na letní nápor pomocí pořádné dávky vitaminů. Jezte ryby, zejména lososa. Pomohou také vejce, brokolice, listová zelenina a fazole. Vyzkoušet můžete i nejrůznější potravinové doplňky, které mozaiku potřebných látek dobarví a ochrání tělo před volnými radikály. Už několik dní před odjezdem začněte také na vlasy nanášet ochrannou masku. Nastřádáte si tím hydrataci na horší časy a vaše kštice bude na období sucha mnohem lépe připravena.

Hydratace, hydratace, hydratace

To je to nejpevnější záchranné lano. A také dostatečná ochrana před všemi nežádoucími vlivy. Po každém koupání, ať už v moři, bazénu, či rybníce, si proto vlasy ihned opláchněte čistou vodou. Každý večer je pak pečlivě umyjte hydratačním šamponem se zklidňujícím účinkem. Vlasy tak osvobodíte od veškerých zbytků písku a soli a dodáte jim pružnost, lesk i sílu pro další den. Úlevu poskytnete zároveň i pokožce hlavy, která přes den úpěla pod kanonádou slunečních paprsků.

hydratace vlasy PR

Po celé léto také pravidelně používejte vyživující hydratační masky. Na vlasové kosmetice v tomto ročním období prostě nešetřete a dejte si záležet i na jejím výběru. V září si za to budete gratulovat. V boji za hydratované kadeře vám opět budou k ruce některé potraviny. Vyzkoušejte vejce (tentokrát v syrové podobě), olivový olej a třeba i kokosové mléko, máte-li ho po ruce. A ještě něco: vlasy si nesušte fénem. A už vůbec ne kulmou, nebo žehličkou. Nechte je raději volně uschnout ve větru.

Dvojí ochrana

Je jasné, že písek, suchý vzduch a slaná voda nejsou pro vlasy zrovna těmi nejlepšími společníky. Ze všeho nejvíc jim ale ubližuje UV záření. Narušuje jejich stavbu a je jednou z hlavních příčin roztřepených konečků. Je tedy třeba před sluncem dostatečně chránit nejen kůži, ale i kadeře a pokožku hlavy. Noste proto kšiltovky, klobouky, nebo šátky. A když to zrovna nejde, chraňte hlavu alespoň ochranným slunečním sprejem s UV filtry. Smotejte si vlasy do drdolu, nebo copu a ten pak sprejem přestříkejte. Používejte ho klidně několikrát denně, stejně jako opalovací krém.

krasne vlasy PR

Uvidíte, že pokud budete dodržovat těchto několik nenáročných pravidel, budete mít tentokrát po návratu z dovolené na hlavě sluncem políbenou hřívu, nikoli otep přesušené slámy.