Proměňte se v bohyni léta! Díky těmto vychytávkám to zvládnete hravě!

Krása 6. července 2016

Tvář se napíná, na těle se dělají šupinky a vlasy šustí jako sláma. Tělo vám dává signál, že chce vodu!

Tvář

Hydratační péče je v létě velmi oblíbená, protože si skvěle rozumí s horkými dny – při nanášení chladí, hned se vstřebá a nehrozí, že se pod ní zapotíte. Pokud nechcete měnit své krémové návyky, přidejte k nim jeden krok navíc v podobě hydratačního séra. Nanáší se na vyčištěnou tvář, pak následuje krém a make-up dle vašich potřeb.

Krémů s hydratačním účinkem je spousta, takže si snadno vyberete nejen podle typu pleti, ale také svých finančních možností. S jistotou se spolehněte na péče s kyselinou hyaluronovou, která nejen pleť okamžitě napojí, ale umí v ní vodu také udržet. Méně známou, ale velmi účinnou závlahu pro pleťové buňky znamená vitamin E, který i suché šupinkové pleti vrátí hebkost, navíc zklidňuje podrážděnou kůži. Vrstvu, která chrání před odpařováním vody, vytvoří glycerin, ale nelekejte se, nejedná se o druh s živočišným původem, který nemá dobrou pověst, ale o rostlinnou formu, která funguje stejně spolehlivě. Jestli trávíte hodně času venku, vláhu kradou tváři také sluneční paprsky. Vyberte si krém, který kombinuje hydratační složky a ochranný faktor SPF, který se postará, aby krémem dodaná závlaha v pokožce zůstala.

TAJEMSTVÍ KRÁSY SOPHIE LOREN: KOČIČÍ LÍČENÍ KROK ZA KROKEM

Tělo

Příkladem příjemného pocitu po dlouhou dobu je chytrý ranní start. Horká sprcha vás možná probudí, ale z pokožky odplaví ochranný film, který v průběhu dne chrání před vysušováním. Namíchejte si vodu vlažnou a přidejte k ní hydratační složky, obsažené v hustém sprchovém gelu, třeba s vůní jahod. Tělo překvapte vychytaným olejem, který používá moderní technologii pro hloubkovou hydrataci, ještě nedávno vyhrazenou jen pleťovým krémům. Než si zvyknete na hutnější konzistence, používejte ho na noc. Pořádným oříškem pro letní dny je udržet hydratované ruce. Přece jenom, jsou pořád venku a na rozdíl od tváře, kterou si krémujeme automaticky, na ruce dost zapomínáme. Zkuste si pořídit krém, který má nádherné balení a vůni, které podlehnete. Náš aktuální redakční favorit svěží okurková péče v retro balení!

Vlasy

Letní pitný režim vytvořte vlasům na míru. Obvykle je nutné mýt je častěji než třeba v zimě, a k tomu poslouží skvěle hydratační šampony. Hodí se pro všechny typy vlasů od normálních až po mastné. U suchých nezapomeňte po každém mytí kondicionér. Hydratační šampony často využívají osvědčené rostlinné výtažky, třeba okurku, aloe vera a leknín, které navíc dodávají vlasům svěží vůni. Při mytí nešetřete vodou a pořádně vlasy promasírujte u kořínků, kde se v horku mastí a potí. Pěkně těžké je udržet vlasům hydrataci u vody. Sluneční paprsky a vítr, případně slaná voda, to všechno mění hebké pramínky v suchou slámu. Vsaďte na jistotu a vyberte si speciální letní péči, podle financí z drogerie nebo ze salonu (označení Sun, Summer). Vodu umí skvěle ohlídat oleje. Pořád se jich trochu bojíme, představujeme si mastné pramínky, ale chce to zkusit. Péče s přídavkem olejů skvěle hydratuje do hloubky a navíc před ztrátou vody také chrání. Delší vlasy se díky nim lépe rozčesávají. Nesmývací péče navíc šetří čas.

JAKÉ KOSMETICKÉ CHYBY KRADOU PLETI VODU?

  • Základem pro udržení optimální hydratace všech typů pleti je správný pitný režim. Ztrátu vody v pokožce však může zapříčinit i nevhodná kosmetická péče. Špatně zvolené přípravky nebo postupy totiž mohou narušit přirozený ochranný hydrolipidový plášť pleti a následkem toho pleť hydrataci ztrácí. Nejvíce ohrožená je suchá pleť, protože neprodukuje dostatek kožního mazu, její ochranná bariéra je tenká. Dehydratací však může trpět každý typ pokožky.
  • Povrchové čištění pleti ráno i večer je velice důležité. Pokud neodstraníme nahromaděné nečistoty, nebo dokonce zbytky líčidel, hydratační složky z krému nemohou do pleti proniknout a naplno rozvinout svůj účinek.
  • Peeling nevynechávejte, protože čistí pleť do hloubky a usnadňuje pronikání účinných složek do pleti, ale není třeba to s ním přehánět. Časté používání zbytečně oslabuje ochranný kožní plášť. Stačí jeho aplikace 1x týdně nebo 1x za 14 dní.
  • Po peelingu vždy naneste pleťovou masku nebo krém, který doplní potřebné složky. Pleťový krém je základním zkrášlujícím přípravkem, který potřebuje každá pleť. Ženy s mastnou pletí někdy nepoužívají denní krém, aby se jejich pleť neleskla. I mastnou pleť je však třeba chránit, nejlépe nemastnou hydratační emulzí s matujícím účinkem.

VYZKOUŠEJTE 5 TRENDY ÚČESŮ NA LÉTO

  • Suchá pleť bude dostatečně chráněná hydratačním krémem, který má bohatší konzistenci a vyšší podíl lipidů. Takový krém posílí její ochrannou bariéru a zabrání úniku hydratace.
  • Lehké hydratační masky jsou vhodné pro každého. U suché pleti se vyvarujte čisticích masek s konzistencí pasty, která na pleti zasychá, protože mohou být příčinou následné dehydratace. Takové masky stahují póry, odstraňují kožní maz, a proto jsou vhodné pro mastnou a smíšenou pleť. Po použití této masky je důležité nanést lehký hydratační krém nebo emulzi. Pro suchou pleť jsou vynikající bohaté krémové masky, které vyživují, hydratují a posilují ochranu pleti. Pokud nemáme po ruce takovou masku, můžeme ji nahradit silnou vrstvou výživného hydratačního krému, který necháme působit jako masku. Po uplynutí doby působení zbytek krému do pleti vmasírujeme.