Naložte se do oleje od hlavy až po paty

Krása 15. března 2017

Už Kleopatra objevila, že pokožka ošetřená olejem vypadá krásně, ovšem velkolepý návrat do kosmetické péče způsobily výsledky vědeckých testů. Potvrdily, že oleje pleť omlazují a zpomalují stárnutí. Stačí si jen vybrat, ke kterým kosmetickým rituálům blahodárné oleje pozvete.

Omlazení tváře

Velmi příjemným způsobem, jak přidat omlazující oleje k vaší obvyklé péči, je používání nočního krému s olejovou složkou. Během spánku se pokožka přirozeně obnovuje a olej využije na maximum, vyhladí se a zpevní, což uvidíte už za pár dnů. Pokud si pořídíte denní krém s olejovou složkou, využijete také její schopnost chránit pleť před útoky volných radikálů z okolí, které urychlují stárnutí.

Ovšem nebojte se, olej neznamená, že tvář zůstane mastná, krém se rychle a úplně vstřebá. Koncentrovaná péče pleťového oleje platí i na výraznější stopy času, hlubší vrásky, hrubší povrch pleti i barevné skvrny. Nelekejte se vyšší ceny, na péči o tvář, krk a dekolt stačí pár kapek, takže vám balení vydrží déle než krém. Navíc při pravidelném používání se časem stav pokožky natolik vylepší, že klesne i spotřeba oleje.

Vlasy jako hedvábí

Kadeřníci péči s oleji doporučují na suché a poškozené vlasy, což je problém většiny žen, které si pramínky barví, kulmují... Ovšem vyplatí se čas od času dopřát ji i normálním vlasům, třeba po pobytu u moře nebo na jaře pro oživení vlasů. Šampony s olejem možná budí udí obavy, aby vlasy po umytí nezůstaly nei mastné a zplihlé. Při správném použití se to nestane.

Mytí má dvě fáze, nejdřív se šampon nanese na mokré vlasy, nechá chvíli působit, opláchne se. Podruhé stačí menší množství, klasicky se napění a opláchne. Od délky k ramenům a níž se vyplatí mít doma speciální vlasový olej. Prameny se méně lesknou, hůř rozčesávají a snadno se lámou. To napraví pár kapek oleje. Když si ho vmasírujete do vlasů před umytím, lépe je rozčešete. Dotek oleje před fénováním zase chrání před vysušováním, třepením a lámáním. A troška na závěr dodá účesu krásný lesk.

Hýčkání těla

Tělovou péči s oleji si rychle zamilujete, protože se velmi snadno nanáší a má dlouhodobý účinek. Jestli si myslíte, že se olej a voda nesnesou, zkuste koupelový olej. Nečekejte deset centimetrů pěny, ale luxusní koupel jako pohlazení. Vyskočíte s pokožkou jakou má miminko. Při sušení se ručníkem nedrhněte, jen ho přikládejte, aby odsál přebytečnou vodu.

Suchou pokožku můžete potěšit i ve sprše. Oleje se totiž podařilo přidat i do sprchového gelu, takže po umytí spotřebujete méně tělového. Ale úplně se tělového mléka nevzdávejte. Přídavek olejů promění nudné nanášení v rituál, který nejen pečuje o pokožku, ale také vám vylepší náladu. Dalším skvělým benefitem přírodních olejů je totiž jejich vůně.

3 Nejlepší

oleje

  • Arganový olej: STOPKA STÁRNUTÍ Pochází z Maroka, z plodů argánie trnité. Obsahuje 3x více vitaminu E než olivový olej, což znamená, že působí jako v štít proti škodlivým radikálům, které urychlují stárnutí.

oleje

  • Avokádový olej: ZPEVNĚNÍ PLETI Boduje díky množství nenasycených mastných kyselin, vitaminů a minerálů. Aktivuje tvorbu elastinu a kolagenu a vrací pokožce pružnost a pevnost.

oleje

  • Meruňkový olej: NÁVRAT HEBKOSTI Oblíbený pro zvláčňující schopnosti, vyživuje a hydratuje pokožku, která se snadno vysušuje. Skvělý pro péči o ruce, vrací zdraví a lesk suchým vlasům.