Kdo maže, ten mládne

Krása 28. září 2017

Po čtyřicítce postihují přirozený půvab první stopy času. Vyhladí je blahodárné oleje. Máme pro vás něco jako „svatou olejovou trojici“.

Seznamte se se třemi esenciálními oleji, které jsou právě teď nejvíc populární, a využijte je pro hýčkání své zralé (nebo chcete-li dospělé) krásy:

Rakytníkový olej

Z čeho se extrahuje: z Rakytníku řešetlákového.

Odkud pochází: z Ruska.

Co umí: Skvěle regeneruje pokožku. Podporuje růst nových tkání, omezuje tvorbu vrásek a předčasné stárnutí pleti. Napravuje škody způsobené přehnaným opalováním, vrací rovnováhu suché a citlivé pokožce.

Bonus: Léčí projevy akné!

Arganový olej

Z čeho se extrahuje: z Argánie trnité.

Odkud pochází: z Maroka.

Co umí: Tento olej, ručně vyráběný berberskými ženami, omlazuje stárnoucí pokožku, vyživuje problematickou suchou pokožku a také vrací zdravý vzhled poškozeným vlasům. Je tak jemný, že nedráždí ani citlivou pleť či dětskou pokožku.

Bonus: Obsahuje přirozený sluneční filtr!

Amarantový olej

Z čeho se extrahuje: z Amarantu neboli Laskavce.

Odkud pochází: ze Střední Ameriky.

Co umí: Zklidňuje podrážděnou pokožku a pomáhá obnovit její přirozený ochranný kožní film. Viditelně regeneruje unavenou pleť, tu zralou vyhlazuje, vrací jí pružnost a pevnost. Chrání před oxidanty, urychlujícími stárnutí pleti.

Bonus: Funguje jako prevence strií!


TVÁŘ: MĚKKÉ POHLAZENÍ

Proč zkusit pleťový olej:

  1. Okamžitě viditelný účinek Pro pleť je olejová péče velmi přirozená, rychle ji přijme a využije. Účinky se projeví už po prvním použití - pokožka se rozzáří a získá mírný lesk, což ji opticky omladí. Vůně olejů působí i na duši, zahání stres a uvolňuje napětí obličejových svalů.

  2. Bez rizika alergií Přírodní oleje nepotřebují berličky konzervačních látek, parfemací a dalších umělých složek, takže nedráždí ani citlivou pleť. Snáší je i pokožka, která má problém s klasickými pleťovými krémy.

  3. Šetří peněženku Ohleduplným zpracováním si oleje uchovají maximum blahodárných látek, takže pro ošetření tváře stačí pár kapek. Lahvička oleje vydrží mnohem déle než kelímek krému. Navíc při dlouhodobějším používání se pokožka „promastí“ a množství nanášeného oleje můžete snížit.

VLASY: NÁVRAT HEBKOSTI

Přídavek olejů v bazoplachové péči o vlasy znamená vylepšení jejich kondice a krásný lesk. Oceníte i to, že vlasy snadněji rozčešete, a to ať už suché před mytím, nebo po umytí před tvorbou účesu. Oleje navíc vytvoří na vlasech ochranný povlak, což se hodí při fénování a žehlení i v mrazivém větrném počasí.

Jak na to:

  1. Namočte si ruce.

  2. V dlaních rozetřete pár kapek péče.

  3. Vmačkejte do vlasů, především do konečků. Jemně promasírujte.

  4. Vlasy pročešte hřebenem.

TĚLO: SATÉNOVÁ POKOŽKA

Olejové složky zatočí se suchou kůží, vrátí jí hebký povrch, posílí pružnost a pevnost. Sprchové oleje vytvoří na mokré pokožce jemně napěněnou emulzi, která usnadní klasické holení, a sníží riziko pořezání. Pokožka je pak méně podrážděná a nevysušuje se.