Pošlete oči do omlazovny

Krása 21. listopadu 2017

Vrásky, kruhy a ochabování pleti trápí citlivé oční okolí nejčastěji. Když ale víte, jak na ně, uberete svému pohledu hned několik let.

Problém: Tmavé kruhy

Hlavní úkol: Rozjasnit!

Pleť očního okolí je tenká, citlivá, protkaná sítí cévek. Snadno otéká, což zpomaluje proudění krve, a nám se pod očima kreslí tmavé stíny.

Proti otokům spolehlivě zafunguje studený obklad. Podobně působí také chladivé kuličkové aplikátory - spojení chladu, masáže a účinných zklidňujících složek choulostivou pleť kolem očí osvěží a do hodiny se zmírní i otoky. Při pravidelném používání se dočkáte i méně viditelných tmavých kruhů.

Hodně stresu a málo odpočinku dovede unavit i pleťové buňky. Ztrátu jasu pleti zažene příliv energie, kterou dodá péče s koenzymem Q10. Urychlí se přirozená obnova, což se projeví i vyhlazením a zpevněním pokožky.

Problém: Jemné vrásky

Hlavní úkol: Vyhladit!

S přibývajícími roky ztrácí pokožka pevnost a pružnost, což se projevuje jako síť jemných vrásek. Než se prohloubí, sáhněte po péči se speciálními složkami. Zejména ochrannými, které zablokují volné radikály, známé to urychlovače stárnutí. A k tomu přidejte hydratační péči.

Pokud se často (a ráda) smějete, asi se vám u vnějšího koutku oka tvoří mimické vrásky. Při pohybech obličejových svalů se totiž pleť shrnuje jako složený vějíř, v ohybech se narušuje a vytlačí se zde viditelné rýhy. Použijte na ně koncentrovanou péči s vyplňujícími složkami. Díky chytrému aplikátoru snadno zamíříte přímo na cíl.

Problém: Ochabování pleti

Hlavní úkol: Zpevnit!

Přirozená tvorba elastinu a kolagenu se s věkem zpomaluje. Vědci zkoumají fungování pokožky a testují složky, které by dokázaly tento proces znovu urychlit. Osvědčily se rostlinné výtažky, ale poslední roky se testují i minerály. Jejich kombinace v očním krému posílí povadlou pokožku, ale také vyhladí vrásky. Tak hledejte tyto ingredience ve složení (nejen) očního krému.

Když pleť v okolí očí ochabne a navíc vypadá jako pomačkaný papír, žádá si hydrataci. Vyberte jí péči, která nejen vodu do buněk přivede, ale dokáže ji tam také udržet. Tento úkol splní třeba krém s ureou (močovinou). Má-li i sluneční filtr, znamená to další plus - nejen že hydrataci prodlouží, ale také chrání proti předčasnému stárnutí.