Hýčkejte se: vybrali jsme pro vás nejlepší přípravky

Krása 2. dubna 2014

Do té vzdálené chvíle, než nás polaskají první jarní paprsky, je to jen a jen na nás. Dopřejme své pokožce výjimečný zážitek!

Ne nadarmo je spousta lázeňských procedur spojena s vodou, vždyť nás spolehlivě zalije pocitem pohody. Koupele vyznávala už Kleopatra, a ta je uznávanou královnou hýčkání. Její otrokyně přidávaly do vody mléko, drcené okvětní lístky a oleje, my to máme jednodušší, takže to zvládneme i bez asistence. Vyzkoušejte:

hýčkání

Bublinky k nakousnutí

Jestli je pro vás vrchol hýčkání záplava bublinek, máte je mít. A můžete si pocit blaha znásobit ještě lákavou vůní šťavnatých jahod, sladké bílé čokolády a špetkou vanilky. Kdo by odolal?

Pěna do koupele Delicious Moments Oriflame, 199 Kč

hýčkání

Královský styl

Jasmínový olej by si Kleopatra určitě zamilovala. Kromě omamné květinové vůně, chytře znásobené vanilkou, se koupelová esence ve vaně promění v luxusní heboučkou krémovou pěnu, která připomíná šlehačku.

Osvěžující koupel s jasmínovým olejem Planet SPA Avon, 229 Kč

hýčkání

Pohlazení perel

Malé perličky do koupele mají velký efekt. Skrývají v sobě látky podobné složení pokožky. Budete mít pocit, že vás jemně hladí. Hebkost si pokožka uchová dlouhodobě. Perly Požitek slibují relaxaci s výtažkem z jasmínu, jogurtovou a vitaminovou hydrataci a ochranu brusinkami.

Koupelové perly Požitek Tetesept, 149 Kč

  • TIP: Když si chcete koupel užít na maximum, voda by měla jen mírně překračovat tělesnou teplotu, nejvýš 38 stupňů. Horká z vás vycucne energii a ve studené se nedá vydržet. Pokud ve vaně chcete relaxovat déle, připouštějte si horkou vodu. Toužíte-li po super bublinkách, přilévejte pěnu po částech pod silný proud vody.

ČAS NA POMAZLENÍ

Ani pokud nemáte vanu, nemusíte zoufat, hýčkat se bude! Báječný pocit vyvolá také osvěžující sprcha a následné rozmazlování pokožky tělovou péčí. Osvědčená tělová mléka doplňte i lahůdkami, které se skrývají pod slibnými názvy - tělová másla a jogurty.

hýčkání

Exotický amarant

Posvátná rostlina Inků dává luxusní olej, který se něžně postará i o tu nejnáročnější, citlivou nebo přesušenou pokožku. Už první dotek laskavce, jak se exotická rostlina česky nazývá, je velmi příjemný a navrací pokožce pohodu.

Tělové mléko s amarantovým olejem Ryamar Ryor, 98 Kč

hýčkání

Kelímek jogurtu

Vyznavačky jemnosti, teď nastražte uši. Lehký tělový jogurt je tak našlehaný, že ho na pokožce téměř neucítíte. Krásně se vstřebá, nezanechá žádnou stopu, jen hlaďoučkou kůži. A neodolatelnou letní vůni jahodové zmrzky.

Tělový jogurt Jahodová zmrzlina Fennel,129 Kč

hýčkání

Máslíčko

Kakaové máslo na pokožce roztaje. Při nanášení cítíte, jak se pod prsty pokožka mění v hladký satén. Klouzání podporuje olej z pšeničných klíčků a olivový olej. K pocitu blaha přispěje i pohled na zářící kůži.

Kakaové máslo Himalaya, 99,90 Kč, eshop.rudorfer.cz

  • TIP: Nejlépe se tělové péče nanášejí na mírně vlhkou pokožku. Nešetřete, prsty nechte lehce klouzat po kůži v krouživých masážních pohybech. A zhluboka dýchejte, vonné složky potěší i další smysl - čich, následně vyvolají pocit dobré nálady.