Chloupky nebudou mít jedinou šanci!

Krása 21. července 2014

S oteplením přichází chvíle většího odhalování. Nežádoucí porost musí pryč.

Můžete zůstat věrné své oblíbené metodě odstraňování chloupků, jen se vyzbrojit něčím pokrokovějším. Nebo letos pro změnu zkusit něco úplně jiného, na co jste si dosud netroufaly. V obou případech vám k tomu přidáme praktické rady.

1. Hladce oholeno

Dokonalé oholení si především žádá kvalitní holicí strojek. Jednorázovky jsou sice levné, ale opravdu určené pro krátkodobé použití. Rychle se otupí (obvykle po třech použitích), a ač to zní nelogicky, tupou žiletkou se říznete snadněji než ostrou, protože musíte víc přitlačit. Když po oholení zůstávají ostrůvky stále porostlé, chce to nový břit.

Důležité je udržovat strojky v čistotě, po každém použití opláchnout horkou vodou a osušit, aby se na nich nemnožily nežádoucí bakterie. Pro každodenní holení si pořiďte holicí gel, vyplatí se to. Ochrání pokožku, strojek po něm lépe klouže a taky jasně vidíte, kde už máte hotovo.

  • ŘÍKÁ SE: Holení způsobuje, že chloupky více rostou a zesílí. To není pravda, jde o optický klam. Když chloupky neholíte, koneček se časem oslabí do špičky a není tak viditelný. Po seříznutí žiletkou jsou dorůstající chloupky silné a také více patrné.

holení

  • TIP: Hydratační gel pro hladké oholení bez nehod. Silk Beauty Oriflame, 199 Kč

2. Voskování

Práce s voskovými proužky je snadnější, než by se zdálo. Vosk se zahřeje teplem dlaní, nepotřebujete horkou vodu nebo mikrovlnku. Pásek přilepíte po směru a odtrhnete v protisměru růstu chloupků. Zručnost získáte opakováním.

Dobré je druhou rukou pokožku přidržet a netahat proužek moc nahoru, ale spíš podél povrchu pokožky. Ideální délka chloupku je 2–3 milimetry, když jsou moc dlouhé, víc to tahá.

  • ŘÍKÁ SE: Krátké chloupky se do vosku nezachytí. Neplatí to, když dodržíte postup doporučený výrobcem a když pokožku před použitím odmastíte, aby vosk mohl přilnout. Stačí sprcha nebo troška dětského pudru.

holení

  • TIP: Hydratační voskové depilační proužky na tělo s rostlinným olejem. Skin So Soft Avon, 199 Kč

holení

3. Dotek krému

Opravdu bezbolestně s porostem zatočí depilační krém. Nanášejte ho vždy na čistou a suchou pokožku a v dostatečně silné vrstvě.

Nepřekračujte doporučenou dobu působení, je to zbytečné. Ideální je odstranit krém s uvolněnými chloupky pomocí speciální stěrky, která bývá součástí balení. A ještě pokožku opláchnout chladnější vodou.

  • ŘÍKÁ SE: Chemie v krému může způsobit alergii. Citlivé pokožce by se zákrok nemusel líbit, zkuste to na malém kousku kůže. Ovšem výrobci přidávají do krémů zklidňující a pečující složky, které se starají o komfortní pocit pokožky, takže pokud dodržíte doporučený postup, riziko se sníží na minimum.

holení

  • TIP: Depilační krém s vůní exotického ovoce. Fruity Mix Depilan, 149 Kč

4. Budiž světlo!

Není to tak dávno, co se způsob odstraňování chloupků pomocí IPL systému přesunul z kosmetických salonů do našich domovů.

Přístroje jsou drahé, ale pořád výrazně ušetříte, než když budete chodit do salonu. Funguje to tak, že intenzivní světelné impulzy proniknou až do vlasové cibulky a vyřadí ji z provozu. Nepálí to! Výrobci tvrdí, že vám chloupky zmizí úplně, ale obvykle se osvícení musí čas od času zopakovat, stačí tak jednou za měsíc.

  • ŘÍKÁ SE: Na některé chloupky světlo neplatí. Bohužel! Aby se světlo trefilo do cibulky, potřebuje navigaci pigmentu v chloupku a také jeho kontrast vůči barvě pokožky. Světlé chloupky na světlé pokožce mohou být pro IPL systém neviditelné.

holení

  • TIP: Systém IPL 6000F Remington, 10 199 Kč. Senzor pleti odhalí, jestli jste vhodný cíl. Navíc výrobce nabízí „60 DAY MONEY BACK GUARANTEE“, což znamená, že do 60 dnů můžete produkt vrátit, když si spolu nebudete rozumět.

5. Rande s epilátorem

Přenechat práci strojům je chytré! Na nepříjemný pocit při vytrhávání se dá zvyknout, zvlášť když máte epilátor, který bolest zmírňuje, třeba masáží nebo variantou používat ho ve sprše.

Strojek držte kolmo k pokožce, můžete ji mírně natáhnout, aby se chloupky napřímily. Raději si akci nechte na večer, aby si pokožka mohla do rána vydechnout. A vyplatí se alespoň 24 hodin ji chránit před sluníčkem, aby se vám neudělaly tečky jako dalmatinovi.

  • ŘÍKÁ SE: Nové chloupky po epilaci zarůstají. Může se to stát, když špička nového chloupku nedokáže prorazit pokožku. Pomůže pravidelný peeling, který odstraňuje odumřelé buňky z povrchu pokožky, a tím ji ztenčuje.

holení

  • TIP: Epilátor s keramickými pinzetami a extra širokou hlavou odstraňuje více chloupků jedním tahem a zároveň je velmi šetrný k pokožce. Wet&Dry provedení umožňuje pohodlné používání během každodenní sprchy i mimo ni. Philips Satin Perfect, 4199 Kč