Péče o oči: Krém je nutnost číslo jedna

Krása 29. srpna 2014

Ačkoli se říká, že oční okolí stárne nejrychleji, spousta žen má stále pocit, že speciální oční krém je přepych.

Já se přimlouvám za jeho vzetí na milost kvůli dvěma ověřeným vlastnostem – rychleji se vstřebává, než když použijete denní krém, takže pod očima nezůstanou zbytky, které přispívají k rozmazání řasenky. A většina očních krémů má oftalmologický test, tak se nemusíte bát, že budete mít kukadla rudá jako výstavní angorák.

KDO MAŽE, TEN VEDE

oči

Stopka

Přibrzdí letící čas. Extrakt z divokých polárních brusinek a technologie obnovy buněk platí na pružnost pleti, vylepšení struktury, vrásky a tmavé kruhy.

Zpevňující oční krém Time Freeze Lumene, 400 Kč

oči

Úleva

Při pocitu, že vaše pokožka okolo očí pne, protože je sušší, si naordinujte péči s přídavkem bambuckého másla, avokádového a mandlového oleje.

Oční krém Sebamed, 239 Kč

oči

Masáž

Jestli vás trápí otékání očí, uleví vám dotek chladivé kuličky aplikátoru a lehké složení krému s prospěšnými omlazovači koenzymem Q10 a kreatinem.

Chladivý oční roll-on Nivea, 199,90 Kč

oči

Rychlík

Méně trpělivé dámy zaručeně potěší krém s koncentrovanými složkami, který hned po nanesení pokožku rozjasní a za tři dny i viditelně omladí.

Omlazující pečující oční krém Anew Genics Avon, 400 Kč

oči

Zvedačka

Ani problém pokleslých víček neušel pozornosti! K viditelnému zlepšení přidejte méně výrazné vrásky, ústup otoků a zesvětlení kruhů pod očima.

Péče na povadlá víčka Ovale Lifting Yves Rocher, 680 Kč

krém

Nanášení očního krému má svá pravidla.

foto:

3 dobré rady pro vás:

1. MÉNĚ JE VÍCE

Stačí minitečka krému pod dolní víčko a druhá k vnějšímu koutku. Nebo maličko na špičku prstu. Když to přeženete, odsajte nadbytek papírovým kapesníčkem. Přiložit, mírně přitlačit, odstranit.

2. DRŽTE DISTANC

Krém patří pod oko, ne do oka. Naneste ho asi půl centimetru od hranice řas, stejně se na kůži ještě rozpije. Výrobci se trochu bojí a nedoporučují dávat krémy na horní víčko. Ale když ho dáte maličko pod obočí, mrkáním se bezpečně pokryje i pohyblivé víčko. Vyhněte se okolí vnitřního koutku oka.

3. PROSÍM, NETAHAT!

Jemná pokožka okolo očí nemá výdrž jako kšandy, tak ji nevytahujte. Při roztírání krému musí prst po povrchu klouzat. Nebo zkuste krém jemně vklepat špičkou prostředníčku.