Na vlastní kůži: omlazená vlastní krví

Krása 15. října 2014

Běh času nejde zastavit. Ale s pomocí moderních metod lze alespoň částečně zmírnit dopad zběsile uhánějících roků na naši vizáž. Plazma terapie je jednou z nich.

Úkolem plazma terapie je zahájení procesu přirozeného omlazení pleti pomocí vlastní krevní plazmy. Ta je bohatá na bílkoviny, proteiny a krevní destičky s růstovými faktory, které regenerují pokožku, zbavují ji nepříjemných vrásek a dokážou ji viditelně omladit.

Procedura začíná

Výhodou zákroku je, že je naprosto přirozený a bezpečný. „Minimálně invazní metoda mě okamžitě zaujala,“ říká redaktorka Jitka, která ji vyzkoušela na vlastní kůži. „Vzhledem k tomu, že mi chybí necelé dva roky do té odporné číslice s velkým břichem, je toho na můj vkus najednou dost, co by stálo za „repas“.

Po první konzultaci s lékařkou Grétou Wohlovou jsme se shodly, že si omlazení nejvíc zaslouží můj s gravitací celoživotně bojující dekolt. Vybavujete si takový ten nevábný vějíř vrásek, který se z ničeho nic táhne od sexy žlábku mezi prsy skoro až k bradě? Pokud ne, jste buď mladá a pružná dívka, nebo dítě štěstěny. Tak tenhle můj vějíř měl jít po zákroku k šípku...,“ směje se Jitka.

vlastní krví

Ve speciální centrifuze se po odstředění získá z krve plazma.

foto:

„Nejdříve mi sestřička odebrala krev a znecitlivěla pokožku dekoltu krémem. Po půlhodince pak došlo k vlastní aplikaci mojí plazmy mikrojehličkami a musím říct, že to opravdu nebolelo. Viditelný efekt se pak dostavil asi po 14 dnech a já jsem maximálně spokojená, vrásky skutečně zmizely v nenávratnu.“

JAK VLASTNĚ ZÁKROK OMLAZENÍ VLASTNÍ KRVÍ PROBÍHÁ V REÁLU? A JAKÉ JSOU JEHO VÝHODY?

vlastní krví

MUDR. GRÉTA WOHLOVÁ, DERMATOLOG LASEROVÉHO CENTRA ANDĚL

„Před samotným zákrokem se pacientce odebere krev, která je následně odstředěna ve speciálním přístroji. V něm dochází díky centrifugaci k separaci krevní plazmy. Ta se následně ve většině případů smíchá s gelem a posléze je aplikována do pokožky v místech, kde má dojít k omlazení. Podle typu a rozsahu zákroku je využíván buď aplikátor se systémem mikrojehliček (tzv. mezoterapie), nebo injekční stříkačka či plošná maska. Před samotným zákrokem je velmi důležité nanést na pokožku znecitlivující krém, aby byl zachován dostatečný komfort a pacientka vpichy téměř necítila. Někdy je nutné pleť předem ošetřit nebo zbrousit, např. laserem. Metoda plazma terapie je převratná díky tomu, že se do těla nevpravuje žádný chemický materiál, ale jen to, co je vašemu tělu vlastní. Zákrok trvá zhruba půl hodiny a za dva dny už můžete začít používat běžný make-up. Další nespornou výhodou je fakt, že nejde o sezonní záležitost, ale plazma terapii si můžete dopřát vždy, kdy pocítíte, že přišel její čas. Ošetřené pokožce nevadí ani sluneční záření, takže se můžete bez rozpaků „omladit“ i těsně před dlouho očekávanou letní dovolenou u moře.