Buďte i ve vedrech krásná a v pohodě

Krása 12. srpna 2014

Inspirujte se kosmetickými vychytávkami, které vám zpříjemní nejen léto.

DO HORKA

Tajemstvím Italek, které umějí bojovat s letními vedry, je vlažná ranní sprcha. Přidejte k ní ještě sprchový gel s osvěžující vůní, spolehlivé jsou ovocné tóny velmi oblíbených citrusů, za vyzkoušení stojí v chladivé kombinaci s eukalyptem.

Hned po usušení pokračujte pojistkou proti potu. Raději než deodorant, který jen maskuje pachy a nemá kdovíjakou výdrž, zvolte antiperspirant, který zmírňuje proces pocení, a to dlouhodobě. Aby mohl naplno účinkovat, nanášejte ho na čisté a suché podpaží. Sprej v horku příjemně osvěží a rychle zaschne. Pokud má vedle ochrany také nahradit parfém, který si s potem a sluncem moc nerozumí, vyberte si třeba antiperspirant s exotickou vůní. Příjemně se budete cítit i ve společnosti tělového spreje. Osvěží pokožku a voní tak přesně akorát.

Mezi skvělé krotitele následků horka patří obličejové „sprchy“. Nejde jen o obyčejnou vodu, ale často se využívají termální prameny nebo se do vody přidávají minerální složky. Sprej tak nejen osvěží, ale vrátí pokožce i látky, které pot vyplavuje. Pleti dodá pohodu, zářivý vzhled a posílí její odolnost proti horku. Sprej se používá kdykoliv během dne. Mimochodem, když tuhle proceduru absolvujete také ráno před nanesením krému, zvýšíte jeho účinek.

Horkem pořádně trpí i rty. Ovšem není nic horšího, než je v případě nouze olizovat! Od pocitu sucha se uleví na chvíli, trávicí látky ve slinách povrchu rtů neprospívají. Každé ráno, než vyrazíte ven, zkontrolujte, jestli máte v kabelce hydratační tyčinku.

Na očekávaný tropický den se chytře připravte už večer. Dopřejte tváři hydratační masku s dlouhodobým účinkem, díky kterému si pokožka snadněji udrží dostatečnou vlhkost a zvládne nápor tepla.

DO KUFRU

léto

Odličovací tampónky si namočte do odlakovače a uschovejte do dobře uzaviratelné krabičky.

foto:

  • Loni na dovolené u moře jsem si napsala pár rad, které by se mohly napřesrok hodit. A už je to tady. Než začnete balit líčidla, pořiďte si na ně malou kosmetickou taštičku. Jen tak je pohodit do kosmetického kufříku, kde máte všechny ostatní propriety jako krémy, odličovadla, deodorant, gumičky do vlasů a spol., znamená, že určitě propadnou na dno a budete je pořád hledat.

  • Po celodenním koukání do sluníčka a vodních radovánkách mívám podrážděnou pokožku okolo očí. Řeším to zklidňujícím očním gelem, a loni mě napadlo ho přes den skladovat v ledničce. Chladivý dotek po večerní sprše je naprosto dokonalý.

  • Vždycky se děsím, že se mi do kufru vylije odlakovač. Loni jsem si vytvořila vychytávku, napustila jsem tamponky a zavřela je do prázdného kelímku od krému. Můžete to mít i bez práce, když si ulovíte jednotlivě balené odlakovací ubrousky.

DO VODY

Jestli se ani v horkém dni nebo při koupání nechcete vzdát líčidel, nemusíte. Jen si vyberte taková, která odolají potu a vodě. Oči spolehlivě a bezpečně zvýrazníte stíny ve formě tužky nebo krémovými stíny. Po mastnějším složení voda sjede jako po labutím peří. Obarvěte zejména pohyblivé víčko, dodá to pohledu hloubku. S barevným laděním si hlavu nelámejte, léto fandí i šíleným kombinacím. Možná vás překvapí, že nemalou odolnost mají také gelové linky, které přilnou k pokožce jako lepidlo. Když uděláte jenom tenoučkou linku v těsné blízkosti řas, bude to vypadat, že jste použila řasenku, a oči se opticky zvětší.

Na řasy světlé a řídké, tedy téměř neviditelné, použijte voděodolnou řasenku. Zkuste ji s předstihem, má jiné složení než klasická a mohla by dráždit oči. Nechcete se přece na pláži změnit v pandu se zánětem spojivek... Pokud už nějakou špatnou zkušenost máte, zkontrolujte, aby řasenka měla oftalmologický test. Stačí ji nanést jen na horní řasy. Vyzkoušejte trik vizážistů – umístěte dvě vrstvy jen na řasy u vnějšího koutku a kartáček veďte vzhůru a směrem ven, vznikne efekt kočičích očí.