Projděte si s námi lekce lakování, opakování jest matka moudrosti

Krása 29. května 2020

Upravené nehty zkrášlí každé ruce i nohy. Zvládnete to snadněji, než jste si myslela.

PRO ZAČÁTEČNICE

Bráníte se lakování, protože jste slyšela, že laky nehtům škodí? Opak je pravdou. Vrstva působí jako ochrana proti mechanickým i chemickým útokům, takže lakování doporučují profesionální manikérky, když si chcete vypěstovat nehty delší, pevnější a zdravější. Efekt ještě znásobíte, jestliže si vyberete lak pečující, který je obvykle bezbarvý nebo pastelový. Nejvíc nehtu posloužíte, když bude pod permanentní ochranou. U některých laků nemusíte odlakovávat, stačí jen vrstvu jednou za týden obnovit. A nohy mějte zvláště v létě nalakované vždy.

Spousta mých kamarádek tvrdí, že na lakování mají obě ruce levé. Jenže u bezbarvého laku nebo tělových tónů, narůžovělých nebo béžových nejde o dokonalost, nějaké to přetažení se ztratí. Nebo se dá snadno smáznout zmizíkem, který je napuštěný odlakovačem, stejně poslouží i tyčinka na uši.

Další výmluvou je dlouhé schnutí laku. Jestli se vám nechce trávit půl hodiny nicneděláním, zkuste laky rychleschnoucí. Nedávejte příliš silnou vrstvu, aby rychle zatvrdla. Klasický lak se dá zakápnout urychlovačem, pak opláchnout vodou. A můj osobní tip, který, nevím proč, profesionální manikérky nesnášejí? Umyvadlo s ledovou vodou, ponořit, napočítat do třiceti. Ťuknout ploškou nehtu o nehet, a když stále lepí, zatnout zuby a ještě půl minuty mražení přidat.

PRO POKROČILÉ

Jestli jste při výběru barev laků trochu promiskuitní a zůstávají za vámi zástupy napůl spotřebovaných vysychajících lahviček, koukněte se při nákupu na velikost balení. Trendové barvy se často vyrábějí v miniaturách o objemu 3 ml, což přesně stačí, než vás přestanou bavit. Svého nadčasového favorita si pořiďte v 10ml lahvičce, některé značky mají i 12ml velikány.

Pokud si chcete zdokonalit svou lakovací techniku podle profesionálů, vždy dávejte dvě vrstvy. První nemusí být úplně dokonalá, u druhé si dejte víc záležet. Hodně záleží na množství barvy. Štěteček by ve vrstvě na nehtu měl „plavat“, aby nevznikly rýhy. Chce to trochu cviku, ale zkuste to takhle: štěteček na jedné straně otřete o vnitřní hranu uzávěru. Druhou stranou lakujte. Udělejte jeden pruh uprostřed nehtu a pak dva po straně. Aby špička nehtu více odolávala odírání, profíci ještě přidávají jeden tah pro „zapečetění“. Znovu namočí štěteček a přejedou hranu nehtu.

Fanynky gelového lakování, které za nemalý peníz provedou v salonu, nadchne, že si set na úpravu nehtů, která vypadá luxusně a vydrží minimálně 2–3 týdny, můžou pořídit i domů. Investice se velmi rychle vrátí. Prvních pár pokusů se zapékací troubičkou trvá kolem půlhodiny, ale dá se vypracovat až na parádní čtvrthodinku.

Barvy, které letí v létě

  • TĚLOVÁ: Hodí se ke všem odstínům pokožky a svědčí dlouhým i krátkým nehtům.
  • FIALOVÁ: Odstín s kapkou mléka rukám se světlou pokožkou, sytě fialová tmavším typům. Nehty zkraťte a zapilujte do obloučku kopírujícího špičku prstu.
  • NEONOVÉ BARVY: Komu bude slušet: Každé ženě, která si na výrazné lakování troufne. Nehty zapilujte do rovna a na stranách mírně zaoblete. Neon patří k létu!