Naplánujte si svůj půvab: Co dělat denně, týdně, měsíčně

Krása 18. září 2020

Nečekejte složitý harmonogram, jen pár vyzkoušených rad, jak o svou krásu snadno pečovat.

KAŽDÝ DEN

Bez krému nejdu z domu! Říkejte si každé ráno. Možná vaše prababička za vrchol kosmetické péče považovala umytí tváře mýdlem, ale nemusela čelit smogu, ozonové díře, klimatizaci a stresu. Vrstva krému tyhle pohromy zaštítí, a ještě předá pokožce spoustu blahodárných látek. Jestli si lámete hlavu, jaký krém používat, usnadní vám to kelímky roztříděné podle věku. Ovšem oční okolí si žádá speciální péči. Nikdy nešlápnete vedle s krémem proti vráskám, protože ty se právě tady, na tenké a zranitelné pleti, tvoří nejdříve.

Do každodenního pečování zahrňte i rty. Klidně jim dopřejte oční krém, pokožka těchto partií má podobné požadavky. Naneste ho i na obrys rtů, tak předejdete vzniku kolmých vrásek. Jestli ráno nestíháte, mějte v kabelce balzám a napravte to během cesty do práce.

Aby toho ráno nebylo moc, jednu nezbytnost nechte na večer. Krémování rukou se dá provést až těsně před spaním, položte si tubu krému na stolek k posteli. Ráno bude pokožka hladká a hebká, připravená pro náročný pracovní den.

KAŽDÝ TÝDEN

Vyberte si pro pečování jeden den v týdnu, který budete dodržovat, tak si akci lépe zapamatujete. Někdo začne hned v pondělí, jenže to bývá hektické, lépe si tento čas, věnovaný kráse navíc, vpašujete třeba do sobotního nebo nedělního programu. Po ranní sprše, když je pokožka čistá a mírně prohřátá, si na tvář naneste masku. Střídejte účinek, jednou sáhněte po hloubkově čisticí, která pleť projasní, pak třeba po hydratační, která viditelně vyhladí obličej. V chladném období se hodí i zklidňující výživná péče.

Jestli nepoužíváte pravidelně kondicionér po každém umytí, dopřejte ho vlasům alespoň jednou za týden. Ještě lepší by byla maska, která má silnější koncentraci blahodárných látek a proniká do vlasu hlouběji. Její účinek ještě podpoříte tím, že před nanesením vlasy vysušíte ručníkem, a také teplem, když je po nanesení do ručníku zabalíte.

Naučte se používat i stále opomíjený tělový peeling. Není to nic složitého ani zdlouhavého, prostě ho vezmete do sprchy místo klasického gelu a namydlíte se trochu důkladněji než obvykle. Bez suchých šupinek, kterých se takto zbavíte, bude pokožka krásně hebká.

Pár minut si najděte na základní manikúru. Ruce na pár minut namočte do vlažné vody. Zkraťte délku nehtů pilníkem, při pravidelném zkracování se budou méně třepit a lámat. Na nehtovou kůžičku naneste trochu krému a zatlačte ji, třeba pomocí vatové tyčinky.

KAŽDÝ MĚSÍC

Udělejte si domácí lázně. Napusťte si plnou vanu a přidejte šumivou koupelovou kuličku. Relax patří k osvědčeným zkrášlovacím postupům. Při koupání se totiž uvolní svaly, vyhladí pokožka, vyskočíte o pár let mladší. Jestli jste ošizená o toto blaho praktickým sprchovým koutem, objednejte se na tělový zábal do salonu.

Měsíční interval si obvykle žádá domácí barvení vlasů. Jestli ho odkládáte, protože je to rituál příliš složitý a zdlouhavý, zkuste barvu ve formě vlasové masky. Stačí ji promíchat v misce, která je součástí balení barvy, a nanést na hlavu pomocí prstů.

Asi nejotravnější částí pečování je pedikúra. Třeba si na ni našetříte a svěříte se profesionálce. Jestli ne, spolehněte se na obrušovací krém. Pro větší účinek se nanáší na suché nohy. V silnější vrstvě, pořádně promasírovat a opláchnout.