Hledáte nový parfém? Poradíme vám, jak si vybrat tu nejlepší podzimní vůni!

Krása 10. října 2019

Stejně jako měníte letní šaty a sukně za teplé svetry a roláky, zaslouží si výměnu i vaše letní vůně. Čím ji nahradit?

Dny se pomalu zkracují, vzduch se ochlazuje a obchody nás začínají bombardovat vánočními nabídkami všeho druhu. To může znamenat jediné, podzim je tu. Pojďte si ho užít co nejlépe a jestli vás trápí jakékoliv podzimní chmury, či dokonce deprese, rozežeňte je novou vůní.

Proč by se volba parfému měla řídit obdobím?

Možná se vám to zdá zbytečné, svou letní vůni milujete a nevidíte důvod, proč ji měnit. Ale podle expertů ze světa parfémů si každé období žádá jinou vůni, a to zejména proto, že v různých teplotách se vůně chová jinak. V létě krásně vyniknou lehké a svěží toaletky plné květin a citrusů, chladnější měsíce volají po intenzivnějších a bohatších vonných kompozicích s větší výdrží, toaletní vodu vyměňte za parfémovanou. Na podzim a v zimě by váš parfém měl být stejně hřejivý jako hrneček svařeného vína. Hledejte tóny růží, dřeviny, koření, ambru, pižmo a kůži, ale také vanilku, skořici, med, karamel nebo kávu. Co třeba zkusit některou z těchto tří podzimních vůní?

Giorgio Armani Si: Řekněte ano italské eleganci

Slavná parfémovaná voda Giorgio Armani Si je na trhu už od roku 2013 a za ta léta zamotala hlavu milionům žen z celého světa. Je elegantní i romantická, ideální pro sebejistou dámu. Vaši pozornost si získá úvodními tóny černého rybízu, zájem prohloubí květinové srdce s fréziemi a růžemi a voňavé mistrovské dílo dotváří sladká vanilka v doprovodu dřevitých tónů, pačuli a ambroxanu. Giorgio Armani Si vám propůjčí pověstný italský šmrnc a sebevědomě vás provede podzimními i zimními měsíci.

PR - parfemy

Nejen pro hodné holky: Carolina Herrera Good Girl

Hodné holky se dostanou do nebe, zlobivé kam chtějí, hlásá známé pořekadlo a v jeho duchu se nese i parfémovaná voda Carolina Herrera Good Girl. Orientálně-květinová vůně rafinovaně symbolizuje světlou i stinnou stránku ženství, je to vůně touhy, svobody, vášně i hravosti. Podpořte svůj půvab návykovým koktejlem tradičních a moderních tónů, z nichž jako první zaútočí na vaše čichové pohárky citrusy, mandle a káva. Srdce je zasvěcené květinám, základ nabízí fascinující mix fazole tonka, kakaa, vanilky, čokoládových pralinek a dalších vytříbených akordů. Prožijte s vůní Good Girl své podzimní dobrodružství a následujte heslo #goodtobebad.

PR - parfemy

Roberto Cavalli Florence Amber: Jako ovocný čaj s citronem a medem

Chladnější ponuré dny vám prozáří zlatavý skvost v podobě parfémované vody Roberto Cavalli Florence Amber. Vůně inspirovaná nekonečnou krásou italské Florencie vnese do vašeho života radost, optimismus i smyslnost. Chyprově květinová parfémovaná voda startuje tóny citronu, mandarinky a cypřiše, aby vzápětí přenechala žezlo kašmírovému dřevu, zralé kdouli a opojné gardénii. Základ spojil dohromady uvolňující pačuli a slaďoučký med. Dokážete si představit lepší akordy, které budou během podzimu stát po vašem boku?

PR - parfémy

Prohlédněte si i další podzimní inspiraci v online parfumerii Elnino.cz. A kdybyste si nebyla jistá výběrem, stavte se třeba v jejich nedávno otevřené kamenné prodejně na pražské Florenci. Tady si můžete všechny zmiňované vůně očichat a zakoupit je za stejně neodolatelné ceny jako v internetovém obchodě.