Jakého chlapa můžete ulovit?

Láska a vztahy 21. prosince 2017

Třicítka už je dávno za vámi, pár vztahů také a vy víte, jakého muže v životě chcete. Háček je jen v tom, že ti vysnění už došli. Takže kteří zbyli?

Úplně beznadějné to zase není. Kdesi v „Horní-Dolní“ nebo ve Venezuele určitě žije muž, který téměř splňuje všechny podmínky ve vašem seznamu. Navíc dnes máte reálnou šanci ho vystopovat i bez toho, že byste odešla od počítače.

Ale než se k té své zlaté jehle v kupce sena dostanete, popíchat se můžete o cokoli a kohokoli. Pozor na nejčastější a nejnebezpečnější případy, se kterými svobodné ženě přes třicet hrozí čelní srážka. Hlavně abyste nepropadla panice, že vám ujíždí poslední vlak, do kterého musíte bezpodmínečně nastoupit.

Rozvedení sobci

Užívají si svůj nový život plnými doušky a je velmi lákavé dát se vtáhnout do víru drahých večeří, skvělých večírků a báječného sexu v jejich perfektně zařízených nových bytech. Rozvod je zbavil nepříjemných závazků, otravných povinností a otevřel jim nové možnosti dohnat zmeškané. Naplno se realizují v práci, zvyšují svůj životní standard, plní si tajné sny z dob, kdy sotva spláceli půjčku na novou televizi.

Denně formují své bicepsy v posilovně a vodí si do postele ženy, na které si před pár lety ani netroufli pomyslet.

Pokud se po jeho boku objevujete delší dobu, asi jste skutečně třída a vaší největší devizou je vaše nezávislost a samostatnost. Žijete každý svůj život, který se protíná při sexu a společenských akcích.

Zbytečně se budete snažit o víc. Tito pánové netouží po společném rozpočtu, kompromisech ve jménu vztahu, nové tchyni nebo dalším uvřískaném miminu s jejich geny. To vše už jednou měli a o reprízu většinou nemají zájem.

Jak to může dopadnout?

Pochopíte pravidla a na dobu určitou si užijete výhody této známosti. Při pokusu povýšit ji na vážný vztah podle vašich představ většinou následují rozlámaná srdce a sebevědomí na nule.

Zadaní svůdci

Teď nemluvíme o ženáčích, protože pokud máte alespoň kousek zdravého rozumu, dáte mužskému zavalenému hypotékami a dětmi pokoj, případně ho pošlete s jeho pokusy o prohloubení kontaktů hned zkraje kamsi. Řeč je o pánech zacyklených v dlouholetých vztazích, ve kterých je jim sice pohodlně a bezpečně, ale už je začínají trochu nudit.

Na těchto mužích je nebezpečné hlavně to, že jsou nejpoužitelnější.

Většinou jim nepáchnou nohy, mají dobrý vkus, solidní existenci, dá se s nimi o čemkoli bavit, umí být vtipní, šarmantní, a když mají pravidelný sex, nechovají se jako nevybouření puberťáci. Bez prstýnku a právních závazků se navíc zdají i dostupní. Přebrat někomu milého, nebo „rozbít rodinu“ je přece jen rozdíl. A tak se lehce dáte přesvědčit, že vy jste jiná; jste múza, kterou hledá. Je očarovaný vaší nezávislostí a intelektem, zrovna tak jako obsahem vašeho výstřihu.

Dříve, než se nadějete, zmítáte se ve vztahu, od kterého vy čekáte legalizaci a on osvěžení. Trochu vám sice vadí, že se vídáte hlavně u vás doma (jen když on může) a že na skleničku chodíte jen do zapadlých barů na periferii (a on se přitom nervózně rozhlíží), ale nakonec vás vždy nějak uchlácholí, že vy jste ta vyvolená.

Jak to může dopadnout?

Vaše šance se zvýší, otěhotníte-li dříve než „ta druhá“. Obvyklejší předpověď je ale ta, že se objekt vašeho zájmu najednou odmlčí a vy se od nějaké dobré duše dozvíte, že se z vašeho milého stal novomanžel.

Báječná partie

Na tržišti s láskou existuje dnes už poměrně silné zastoupení svobodných mužů „v nejlepších letech“ (zhruba od 35 let výše), kteří jdou doslova na dračku. Dlouhodobý vztah s nimi totiž slibuje slušné zabezpečení a určitý společenský status.

Skvělými partiemi bývají hlavně úspěšní a slušně vypadající podnikatelé nebo vážené kapacity v dobře placených profesích.

Podmínky konkurzu jsou ovšem poměrně přísné - není to zkrátka pro každou. Rozhodující jsou věk, sociální zařazení a tělesné proporce. Když projdete přísným výběrovým sítem, může vás úplně omámit pocit, že se na vás usmálo velké štěstí.

Ale opatrně s tou radostí! Většina těchto mužů zná vlastní cenu a nerada se vzdává své absolutní svobody. Navíc jsou zvyklí, že všechno a všichni fungují podle jejich pravidel a přání, a nevidí důvod, proč by to mělo být ve vztahu jinak. Potřebují partnerku, která je především pěkně reprezentuje a zbytečně nekomplikuje jejich dobře zorganizovaný skvělý život.

Jak to může dopadnout?

Asi skončíte jako jedna z putovních trofejí. Ale je dost mužů, kteří v určitém věku skutečně hledají ženu pro život. Přednost dávají silným a vzdělaným ženám, které pak chtějí předělat na domácí hospodyně.

Hledači pokladů

Své si užili, už jsou klidní a vybouření, kariéra je pěkně rozběhnutá, bydlení a hmotné statky mají zajištěné, a tak se začínají poohlížet po ženě na celý život. Mají ale neuvěřitelné nároky a téměř nulovou schopnost přizpůsobit své zvyky a životní styl někomu jinému.

Nejen muži, ale obecně lidé po třicítce jen velmi těžko mění své priority, zvyky a režim. Tito pánové hledají ideální partnerku, dokonalou ženu, která v podstatě neexistuje. A tak zoufale střídají jednu „vážnou známost“ za druhou, přičemž první je moc povrchní, druhá je kariéristka, třetí málo přizpůsobivá, další má pochybnou minulost a ta poslední neuměla vařit a nosila strašně velké výstřihy...

Pokud se nezamilují až po uši, budou tito hledači stále častěji naříkat nad tím, že nikde na světě neexistuje normální ženská.

Po mnoha citových „úrazech“ mají srdce zamknuté na dva západy a k výběru životní partnerky přistupují až beznadějně věcně a prakticky. O jejich vlastní nedokonalosti jim přitom hlavou neprolétne ani náznak myšlenky.

Jak to může dopadnout?

Jestliže nejste jeho osudová žena, se kterou úplně ztratí hlavu, asi se kvůli některému ze svých nepřekonatelných charakterových nedostatků brzy ocitnete na seznamu bývalých kandidátek na manželství.