Sháníte chlapa? Hlavně nebuďte pasivní

Láska a vztahy 11. června 2019

Seznámit se s někým, s kým opravdu s chutí strávíte velkou část života, někdy přijde samo a jindy je to pořádné hledání. Někdy zapracuje náhoda, často se tomu ale musí jít naproti.

Doba dohazovačů a dohazovaček typu Kecala ze Smetanovy Prodané nevěsty či Tekly z Gogolovy Ženitby je dávno minulostí. I když - podstata vlastně tak trochu zůstala, jen se zcela změnily způsoby a prostředky.

Kdo se dnes touží seznámit a nechce to nechat náhodě, zamíří většinou na internet. Seznamek je tady obrovské množství a odhadnout, které jsou ty nejlepší, dá leckdy docela práci.

Anonymní internet

Problém s klasickými internetovými seznamkami je nejen v jejich množství, ale také v anonymitě. Je to stejné jako kdysi u seznamovacích inzerátů v novinách - ať tam o někom čtete cokoliv, dokud se s ním nepotkáte, nebudete vědět, co z toho je pravda. A i někdo, s kým si třeba déle píšete, může být pak při osobním setkání úplně jiný.

Můžete absolvovat nejen rychlá rande, ale i seznamovací víkendy, bowlingové turnaje, pochody přes hřebeny hor - možností je opravdu spousta.

Něco pro každého

Internet má výhodu - nemusíte při hledání zůstat jen v české kotlině. Navíc nabízí opravdu nepřeberné množství variant.

Desatero pitného režimu

  1. Jasně na seznamce napište, koho hledáte a jaké máte požadavky.
  2. Vložte si do profilu fotografii, výrazně to zvyšuje šance. Vyvarujte se ale velkých úprav.
  3. Nezveřejňujte na sebe hned všechny kontakty. Vytvořte si klidně zcela novou e-mailovou schránku jen pro tento účel.
  4. Pro první schůzku s vlastně neznámým člověkem zvolte frekventované místo a řekněte o tom kamarádce.
  5. Chcete-li využít služeb agentury, najděte si na ni na internetu reference.
  6. Počítejte raději dopředu s tím, že na seznamovacích webech je spousta lidí, kteří se nějak vážně seznámit vůbec nechtějí.
  7. Nenechte se odradit neúspěšnými pokusy. I rande, které se nepovede, je dobrá zkušenost.

V baru, divadle, kině, či metru?

Na druhou stranu ne každý má čas a chuť prosedět při hledání toho vyvoleného či té vyvolené hodiny u monitoru počítače. I tomu se nabízí škála možností. Co třeba vyrazit do některého z barů, kde si nezadaní dají na ruku náramek různé barvy podle toho, zda se opravdu chtějí seznámit a jak vážně? V některých takových podnicích náramky nahrazují barevná brčka k nápojům.

Neseďte v koutku

Základem seznámení ale byla, je a vždycky bude vaše vlastní aktivita. S heslem „Sedávej, panenko, v koutě…“ se zástupy partnerů nebo jen kamarádů neobjeví. Ale zas to moc nepřehánějte.

Třeba jako jeden pětadvacetiletý Japonec, který vytipovaným řidičkám propichoval pneumatiky a pak se objevil s nabídkou pomoci. Skončil u soudu, počet propíchaných pneumatik se totiž blížil tisícovce.