Mlčet se v sexu nevyplácí: Zahoďte stud a řekněte si o to

Láska a vztahy 27. února 2020

Statistiky říkají, že laskat pusou se nechá od svých žen několikrát měsíčně víc než polovina mužů. Ale obráceně? Jen třetina žen.

A výzkumy říkají taky to, že celé dvě třetiny ženské populace si údajně přejí, aby je jejich partner přiváděl jazykem k orgasmu mnohem častěji. Patříte k nim? No tak co s tím udělat?

Chceme prý jít rovnou na věc

Více než 60 procent mužů tvrdí, že neuspokojují svou partnerku ústy, protože se domnívají, že o to vlastně ani nestojí. Upřímně řečeno, zřejmě se v této skupině dotazovaných najdou i tací, kteří se na něco takového pouze vymlouvají, ovšem to teď neberme v potaz a soustřeďme se jen na ty pravdomluvné – z čeho usuzují, že o to nemáme zájem?

„Moje přítelkyně se na mě vždycky vrhne a hned mi rozepíná poklopec. Jak jinak bych to měl brát než jako jasný signál toho, že chce jít rovnou na věc a že žádnou předehru nechce?“ tvrdí Milan.

Dámy, co z toho plyne? Zřejmě bychom se měly zamyslet nad tím, jestli dáváme svému partnerovi příležitost k tomu, aby nás uspokojil, a zdali ví, že po orálním sexu toužíme. Stará známá pravda totiž říká, že muži nejsou žádní jasnovidci. I když nám to může připadat neomalené či vulgární, je zkrátka potřeba si o vše, co po nich chceme, nějak hezky říct.

Zkuste to ve sprše

Věci se ale někdy mají malinko jinak: třeba si o orální sex říct umíte, jenže váš „sexuální expert“ u něj dlouho nevydrží. Svou chvilku slasti si tedy užijete, ale nestihnete dosáhnout orgasmu. Jak se totiž soustředíte na to, že mu už každou chvilku dojde dech, dostáváte se do stresu a nedokážete se uvolnit.

V souvislosti s tím vás napadá i další otázka: Proč partner nevydrží déle a s laskáním přestává, ačkoli ví, že jste ještě nedosáhla vyvrcholení? Odpovědi můžou být hned dvě: Buď tak váš muž učiní proto, že jste se naučila svůj orgasmus předstírat, anebo bude na vině vaše nedostatečná hygiena.

Pokud se v koutku duše obáváte právě této varianty, přesuňte vaše hrátky rovnou do sprchy. Podobně to udělala i Jana: „Vždycky jsem toužila po tom, aby mě manžel uspokojoval jazykem mnohem častěji. S dosažením vyvrcholení při souloži mám totiž odjakživa problém. V nějakém časopise jsem si jednou přečetla, že je sex hodně vzrušující i ve sprše, a tak jsem si řekla, že to s manželem také zkusíme. Po deseti letech manželství jsme si náš sex báječně zpestřili. Bylo to úžasné! Uvolnila jsem se a celé jsem si to konečně začala užívat!“

Muži jsou taky sobci

Výzkumy chování českých mužů a žen nasvědčují tomu, že orální sex pravidelně praktikuje přibližně čtvrtina mužů i žen. V představách mnohých mužů se ovšem milování neustále pojí hlavně se souloží, a z tohoto důvodu jí pak i více dávají přednost před jinými nekoitálními praktikami. Ženy by proto měly svým partnerům říct, jakým způsobem chtějí být uspokojeny. Předstírání orgasmu při souloži totiž nevede k sexuální, a tudíž většinou ani ke vztahové spokojenosti ženy. V neposlední řadě ale může hrát roli i mužské sobectví. Orální sex totiž vždycky děláme hlavně pro toho druhého.

Nejsou to jasnovidci

Ale co když se váš „playboy“ stydí nebo se bojí, aby vás nezklamal? Protože ani tato varianta není vyloučená. Jistě, pokud s vámi žije dvacet let v manželství, asi to zřejmě jeho stydlivostí nebude, ale pokud spolu spíte krátkou dobu, je partnerova nejistota v tom, co by vám udělalo dobře, oprávněná.

Pokud jste pro něj nová bytost, vždycky bude nejdřív tápat a doufat, že mu trochu poradíte, co by na vás platilo. Nenechte ho tedy dlouho v rozpacích a pošeptejte mu do ucha, co přesně od něj chcete.