Váš vysněný muž: Možná takového vlastně ani nechcete

Láska a vztahy 20. února 2020

Celý život si ho „malujete“. Poradíme vám, kudy na něj a co skrývá. Možná si to pak rozmyslíte.

Muž 1: Odvážný hasič

Statečné srdce

Silný muž, který je tvrdý a neohrožený, ale taky citlivý. Aspoň si ho tak malujete. Očekávejte ale spíš Indianu Jonese. Proutníka a dobrodruha, který nebezpečím žije.

Před láskou ženy upřednostňuje partu kamarádů, na které se může spolehnout, protože spolu visívají na laně. Takže než propadnete kouzlu jeho očí, až vás bude tahat z plamenů, přemýšlejte, jestli pro něj budete dostatečně žhavou návnadou.

Kde ho potkáte: Nikde, protože se vyskytuje především ve společnosti dalších podobných chlápků, nejspíš někde v horách. Jestliže se neodvažujete do takových končin vydávat, číhejte v údolí, kde jednou musí doplnit potraviny nebo zavolat rodičům, že je stále živ a zdráv.

Jak ho poznáte: Když není zrovna v uniformě, může vypadat docela nenápadně. Oblečen bude ledabyle, ale úměrně ročnímu období. Boty bude mít solidní, aby vydržely zhoršení počasí nebo nutnost šplhat kamkoli. Jen tak si vás nevšimne, takže začněte trénovat mdloby, zvrtnutí kotníku nebo pády ze schodů.

Muž 2: Seriózní květinář

Solidní chlap

Prostě chlap každým coulem, a to i když má v ruce něžné květiny. Od mládí je zvyklý se o sebe postarat, dokázal by se uživit na severním pólu stejně dobře jako v Africe.

Nikdy nefňuká a nestěžuje si a jeho práce je zároveň jeho koníčkem. Je to přátelský člověk, při seznamování je ale překvapivě nesmělý a neobratný. Pokud o něj stojíte, budete muset být aktivní vy.

Kde ho potkáte: Hodně času tráví v práci, ve svém obchodě, ve firmě, v dílně nebo na svém statku, takže ho hledejte tam. Když se za ním vydáte o víkendu, můžete ho potkat v horské chatě nebo na běžecké túře. V létě jezdí na vodu a na podzim vytáhne kolo. Obklopuje ho množství přátel. Většinou se žení velmi mladý, takže si možná budete muset počkat na „druhou porozvodovou vlnu“.

Jak ho poznáte: Silné ruce, pevný stisk, spolehlivost za všech okolností. Je čestný a charakterní, poznáte ho po hlase a podle pevného pohledu. Oblečen bude nejspíš v pracovním oděvu, případně v ležérním svetru a manšestrákách.

Muž 3: Krasavec ve sprše

Sladký gigolo

Když bůh rozdával krásu a přitažlivost, nejspíš se u něj zastavil a zahleděl do dáli. Proto usypal víc dokonalosti, než možná původně zamýšlel.

Tento muž je okouzlující, neodolatelný a přitažlivý tolik, že se vám o něm zdává. Jenomže tak, jak přitahuje vás, přitahuje i sám sebe, takže ho zajímá spíš tvorba svalů a nejnovějšího účesu než svádění.

Kde ho potkáte: Na pláži, v posilovně, baru, na večírku, prostě všude tam, kde je dost lidí, kteří by ho mohli obdivovat, a hodně zrcadel, ve kterých se může pozorovat. Když tam zrcadla nebudou, bude se pozorovat alespoň v očích přítomných dam. Ty se v tu chvíli budou mylně domnívat, že se dívá na ně.

Jak ho poznáte: Na pět set metrů uvidíte kráčejícího Adonise s nejnovějším střihem vlasů a v ležérních, ale supermoderních botkách. Má zuby vybělené jako hollywoodská star, voní jako fotbalista David Beckham a v životě by si na sebe nevzal nic, co by neobstálo v módních rubrikách lifestylových pánských časopisů.

Muž 4: Otec se synkem

Fantastický táta

Vždycky jste chtěla žít ve velké rodině? Tak to je pro vás tenhle muž ten pravý! Neleze mu na nervy jekot dětí, rozházené hračky ani loužičky po štěňatech.

Naopak, když bude vidět, že vás tahle sestava přivádí k šílenství, naloží to všechno do auta a odveze k jezeru. Můžete odjet do lázní, a přitom si být jistá, že děti nejen přežijí, ale budou šťastné a při vašem návratu udiveně zvolají: „Ty už jsi tady, mami?“

Kde ho potkáte: Kdekoli, stačí se jen pořádně dívat. Až budou příště kluci kopat do popelnic, bude to on, kdo je přijde srovnat. Nebude ovšem řvát, radši je vezme na fotbal. Může to být třeba řidič autobusu nebo zedník, co vám přišel opravit dům. Svoji práci má rád, ale rodinu ještě radši.

Jak ho poznáte: Podle rozzářené tváře – a to i té svojí. Bude vám s ním dobře, nebudete cítit žádný strach ze závazků nebo ze vztahu, ale naopak pocit bezpečí a klid. Na sobě bude mít možná příšerné boty, vytahané tričko a na hlavě strašlivou kšiltovku, ale s tím si zkušená žena hravě poradí, že? A navíc - on o tom fakt nepřemýšlí.

Muž 5: Mlčenlivý čtenář

Věčný snílek

Muž snů, velkých plánů, modrých dálek, tajemných jednorožců a nízkého bankovního konta. Určitě nepočítejte s tím, že bude někdy konkrétní, akční a rozhodný.

Nikdy neví přesně, co chce, kam jde a co tam bude dělat. Ale zato si o tom s kýmkoli a vždycky rád pohovoří. Užijete si s ním volnosti a svobody. Toužíte-li po neobvyklých sexuálních zážitcích a zcela nezávislém vztahu, hurá do něj!

Kde ho potkáte: V muzeu nebo galerii, kde zádumčivě studuje obraz. Možná jste ho ale potkala už ve škole, kde hodiny rozebíral Exupéryho knihu. Pokud po něm toužíte, oblečte se do černého a zajděte do kavárny. Jistě tam podobných týpků sedí několik u kávy a s cigaretou a debatují o posledním českém filmu.

Jak ho poznáte: Především má odpor ke sportu a úměrně tomu je i oblečen: dlouhý kabát, občas širák nebo bekovka, prostě něco nepraktického na hlavě, na zádech batoh nebo plátěná taška přes rameno. Jestli ho chcete zaujmout, musíte nesouhlasit s jeho názorem, ať už je jakýkoli.

Muž 6: Solidní podnikatel

Úspěšný vůdce

Je zvyklý vyhrávat a udílet příkazy. Překážky bere jako výzvy a neúspěch ho nedokáže odradit. Je zvyklý klást si vysoké cíle a jít tvrdě za nimi. Bude schopný postarat se o rodinu, zahrne vás materiálním bohatstvím, své děti nikdy nenechá nezaopatřené. Je ale obtížné ho získat a ještě těžší si ho udržet. Bude chtít, abyste celý život vypadala stejně dokonale jako v okamžiku, kdy jste se setkali.

Kde ho potkáte: V letadle, ve vlaku Intercity, na zasedání správní rady, v hotelu Ritz. Nebo na charitativním večeru nadace pro záchranu velryb. Aby si vás všiml, musíte být perfektně oblečená, něčím zajímavá a bez doprovodu. Neberte s sebou kamarádky, když lovíte tuhle rybičku!

Jak ho poznáte: Drahý oblek, vyleštěné boty, nejnovější auto a dokonale upravený zevnějšek. Vyzařuje z něj jistota, solidnost a smysl pro tradici. Je schopen pohovořit o obraze, i když o něm nic neví, či debatovat o filmu, který neviděl. Ve skutečnosti ho ale zajímá jen byznys, squash a golf.