Chci sex, ne vztah. No a co?

Láska a vztahy 10. března 2017

Je to paradox; zástupy žen touží po lásce, pochopení a neustále narážejí na hordy proutníků na jednu noc. Ale když to samé žádá žena, davy mužů svolných k nezávaznému sexu najednou prořídnou!

Žádné city, pouze sex. To je přece mužská specialita, ne? No jak se zdá, tak není. Emancipace převrací naruby jednu oblast života za druhou a sex a láska nemohly zůstat nedotčeny. I ženy chtějí prožívat milostné aférky bez citové omáčky.

Výzkumy tvrdí, že s touto myšlenkou koketují převážně ženy s vyšší inteligencí a pestrým profesním životem. Nemají na vážný vztah čas. Anebo náladu. Právě se třeba rozešly nebo potkávají samé „nevhodné“ muže. A tak klasické randění - třeba jenom načas - zavrhly. To ovšem neznamená, že by se chtěly vzdát i sexu!

Co je na tom vlastně špatného, jen tak nezávazně špásovat? I ženy touží po muži, který jim poskytne rozkoš a pak za sebou zavře dveře.

Ačkoli muži mají s oddělováním citů od čistě fyzického potěšení menší problémy, stále více žen také touží po mileneckém svazku, jež by jim nijak zásadně nezasahoval do života. Má to však svá pravidla.

žena A MUŽ 2

Muže pouze na sex vyhledávají hlavně profesně úspěšné ženy.

zdroj: www.thinkstock.cz
žena A MUŽ 1

Vztah, který moc nezasahuje do života, je přesně to, co hledají.

zdroj: www.thinkstock.cz

Stop citům

Typy dlažeb z betonu

  • Expartner - klasika, leč ne bez komplikací.
  • Bývalý ctitel - oprašte staré kontakty. Vzpomeňte si třeba na své ctitele. Nezhrzené.
  • Internet - seznamky jsou poměrně riskantní, nikdy nevíte, koho potkáte. Ani fotky nejsou dvakrát důvěryhodné. Ale nikdy neříkejte nikdy.
  • Známí - potenciální kořist se může pohybovat ve vašem okolí. Všímejte si při posezení s přáteli poznámek o lidech, které znají. Možná je mezi nimi někdo, kdo je volný a nechce se vázat.
  • Ženáči - taky varianta. Pokud na to máte žaludek. Přece jen morálka v tomto případě trochu skřípe.

Zapomeňte na romantické esemesky, květinové pugéty a večeře při svíčkách. Tohle je „obchod“. Vy chcete sex, on chce sex. Vy chcete uspokojit, on chce uspokojit. Navzájem si to dáte a jdete si po svých.

Může to být jednou nebo víckrát. Může se z toho stát příjemný rituál. Ale pořád půjde jen o to jedno! Nepouštějte se do tělesných hrátek, pokud neumíte přijmout fakt, že jeden druhého prostě jen zcela pragmaticky využíváte.

Pokud to tak máte oba, není co řešit. Včas si ale ujasněte pravidla hry. Ačkoli možná právě tady narazíte. Muži snášejí pocit, že jsou využívaní, často hůře nežli ženy.

Postupem času hrozí také invaze citů. Zlomené srdce je ovšem nežádoucí vedlejší účinek. Tohle je pouze sexuální aférka!