5 kroků, jak udělat z bačkory zase chlapa

Láska a vztahy 27. července 2020

Kdysi se vám rozbušilo srdce, sotva jste na něj pomyslela. Teď usíná v pantoflích u televize s ovladačem v ruce na vypaseném břichu...

Některé z kroků, které jsme shromáždili do tohoto článku, možná nejsou tak úplně fér. V tomto případě ovšem platí, že účel světí prostředky. Lest, která vám znovu vrátí obdiv k partnerovi, je něco, co se rozhodně vyplatí a z čeho budete ve výsledku těžit oba dva. Tady je 5 kroků, které můžete vyzkoušet, a uvidíte, co to s ním (nebo s vámi) udělá.

1. Provokujte

Je to trochu léčba šokem, ale někdy zabere. Proslulý plastický chirurg docent Jan Měšťák před časem vyprávěl zajímavou historku, ze které byste se mohla poučit:

Pan docent nesnáší samolibé muže, kteří přivedou na kliniku své partnerky a začnou chrlit požadavky, kde by na dotyčné měli chirurgové „něco ubrat, vylepšit nebo přidat“. Jednoho z takových arogantních chlapíků proto vyzval, aby se podíval na sebe, svou nadváhu a propocený oblek. O několik měsíců později se k němu na plese na Žofíně hlásil svižný mladý muž, kterého napřed vůbec nepoznal. Jaké bylo jeho překvapení, když se z elegána vyklubal onen (nyní už bývalý) umolousaný tlouštík.

Variaci na tento způsob můžete vyzkoušet i ve svém domácím prostředí. Nabízí se pozvat na návštěvu někoho, kdo zaručeně už ve dveřích sjede partnera opovržlivým pohledem a přidá k lepšímu něco jako: „No Karle, ty těma futrama za chvíli neprojdeš.“

Můžete také zkusit ve vhodnou chvíli a nejlépe ve společnosti iniciovat zajímavou sázku.

Například zkoušku svatebního obleku, o kterém je manžel přesvědčený, že se do něj s přehledem vejde, zatímco vy víte, že by to byl v jeho případě úkol hodný Davida Copperfielda.

Mimochodem – sázky jsou vaše šance. A pokud k nim získáte spojence, například partnerovy nejlepší kamarády, kteří se třeba bojí o jeho zdraví, je ta šance podstatně vyšší.

2. Jděte příkladem

Je to tak padesát na padesát, že se váš vlastní manžel chytne za nos a začne se sebou něco dělat, když uvidí, že jste se do toho pustila vy.

Těžko můžete chtít, aby manžel začal jezdit na kole, když sama zůstáváte doma sedět u telenovely.

Psychologové jsou jednoznačně pro hned z několika důvodů. „Získáte nové zážitky, nové přátele, čas strávený společně,“ vypočítává psycholog Karel Červinka. „To všechno jsou bonusy.“

Jenže co dělat, když se partner ne a ne odlepit od gauče? Společný zážitek se dá darovat ve formě poukazu. Nebo se domluvte se svými dětmi, aby tatínkovi tentokrát daly k narozeninám dárek, který ho přinutí k akci.

Pak už jen musíte doufat, že ho takový první impulz nakopne. Věděla jste, že je mužský mozek na adrenalinu snadno závislý? Jakmile dostane první dávku, chce další!

Ať vás tedy ani nenapadne kníkat, jestli s vámi nepůjde raději na procházku, když kamarádům po letech konečně kývl na kurz paraglidingu. Uvidíte, že se vám pod vlivem adrenalinu vrátí jako znovuzrozený.

3. Ovlivněte šatník

Nerezignujte zbytečně na svou roli stylistky, za kterou bude většina mužů vděčná. To, co bude váš chlap nosit na sobě, máte do značné míry v rukou – úžasným pomocníkem vám je v moderní době internet.

Konec výmluv, že on nikam nepůjde a nic si nikde zkoušet nebude. Vytvořte showroom ve vlastní ložnici, na internetu seženete všechno včetně doplňků, a co nebude vyhovovat, pošlete jednoduše zpátky.

4. Dejte ho do servisu

Pořádným chlapem, a ne troskou vzdychající pro různé bolístky může být kromě statečně založených jedinců pouze muž, který se dobře cítí. Zdá se ale, že tuhle oblast drží v rukou také ženy.

Ze statistik vyplývá, že více než 60 % mužů dokáže i rok odkládat návštěvu lékaře, přestože mají závažné zdravotní problémy. A 20 % jich otálí až tři roky!

Téměř polovinu mužů dostrkají nakonec k lékaři ženy, a tím jim mohou doslova zachránit život.

Jestliže má váš partner některé z následujících potíží, zvyšte své úsilí: chrápe a uprostřed spánku přestává dýchat, přerušovaně močí a často „chodí“, zadýchává se do schodů, nemůže dýchat v mrazech, má všechen tuk nahromaděný kolem břicha (obvod pasu více než 102 cm znamená velké nebezpečí).

Samozřejmě víme, že dostat chlapa k doktorovi může být ještě složitější než dostrkat ho k oltáři. Praktičtí lékaři se ovšem shodují, že většina mužů přijde, když dostane opravdu strach.

Takže systematicky a bez milosti strašte. K lékaři ho objednejte a zajistěte, aby dlouho nečekal v čekárně a nestihl prchnout.

5. Jinak vařte

Vědci z Dukeovy university v Severní Karolíně zjistili, že nechuť věnovat se sexuálním hrátkám stoupá přímo úměrně s nadváhou. A vrací se velmi rychle!

Stačí půl kilogramu dolů a už se vášeň znovu rozhořívá. Studie vědců z belgické Lovenjoel zase dokázala, že po zhubnutí u mužů dramaticky stoupnou hladiny testosteronu.

„Morbidně obézní muži mají velmi často extrémně nízkou hladinu testosteronu, a vyskytují se u nich kvůli tomu sexuální dysfunkce,“ uvedl profesor Jean-Paul Thissen.

„Naše studie dokazuje, že tyto problémy jsou léčitelné hubnutím.“ Vypadá to, že celý proces přeměny bačkory zpátky na chlapa by mohl začínat… ve vaší kuchyni!