Ochutnejte módní lahůdku pro nadcházející jaro

Trend první Jako cukrkandl
Jako cukrkandl
Móda 22. února 2012

A je to zase tady, jarní kolekce zaplavují obchody. Čas na nákupy! Co třeba něco „sladkého“?

Módní návrháři sice představili kolekci pro jaro/léto 2012 se značným předstihem, ale teprve teď se začíná roztáčet ten pravý kolotoč pro módní fajnšmekry, neboť zbrusu nové kousky pro teplé jarní dny se konečně ocitly na ramínkách a regálech obchodů.

A třebaže počasí nějak extra odlehčeným výstřelkům ještě nepřeje, všichni už se těšíme, až odhodíme zateplené vrstvy a užijeme si trochu sluníčka, a tím i lepší nálady.

A protože jsme tady pro vás, milé vyzrálé dámy, nechceme vás rozptylovat příliš extravagantními, příliš miniaturními a také těžko nositelnými kousky šatstva.

Cílíme na oblečení, které se dá sehnat v našich obchodech nebo na internetu a při troše fantazie s ním můžete udělat díru do světa.

Trend první Jako cukrkandl Dagmar a Kateřina
zdroj: Vlasta.cz

Jako cukrkandl

Možná máte pocit, že v neonově zelené halence byste se zrovna dvakrát necítila, ale jsou i jiné lehce fosforeskující, a přitom něžné barvy, které vás mohou rozzářit.

Růžová, banánově žlutá a bledě modrá vyzní v kombinaci s bílou a světlounce béžovou velice příznivě pro vaši pleť, tedy především na blůze, topu nebo přízovém svetříku.

Důležitá je především struktura materiálu a plastičnost vzorů a ideálně uvolněný, a přitom rafinovaný střih. Jemná krajka, šifón, vrstvená bavlna s příměsí viskózy nebo přírodní hedvábí vás zahalí do luxusního, a přitom slušivého balení.

Pokud máte štíhlou postavu, nemusíte se bát ani lehkých výstřelků typu balonová sukně, která dokáže skvěle zdůraznit pas a štíhlá lýtka.

V případě kalhot přemýšlejte o svých proporcích, aby cukrový styl nevyzněl příliš nekriticky a infantilně. Je jasné, že bílé upnuté kalhoty si všechny dovolit nemůžeme, ale jsou i jiné střihové varianty, které světlou barvu na spodní části outfitu unesou.

Takže pokud máte „těžší základnu“, klidně si vezměte světlé nohavice, ale pokuste se nohy opticky prodloužit. Jak? Vysokými podpatky nebo botami na platformě, prodlouženou délkou topu předělenou tenkým, ale výrazným páskem, nebo jednoduše jemným podélným proužkem a prošíváním.

Sladký styl se vyznačuje i nabíráním v oblasti živůtku, balonovými rukávy, fiží, volánky a jemným lemováním. Ale i tady je třeba zvážit, zda to váš typ „unese“.

A co je ze všeho nejdůležitější? Abyste se hlavně vy sama cítila přitažlivá a v pohodě.

Trend první Jako cukrkandl Dagmar: top, H&M, 799 Kč; džíny H&M, 349 Kč; boty, Beltissimo, 3890 Kč
zdroj: Vlasta.cz

Více foto najdete v galerii.