Módní tahy štětcem

Módní tahy štětcem Marks & Spencer
<p>Marks &amp; Spencer</p>
Móda 4. března 2012

Myslíte si, že kombinování potisků a vzorů je výsadou umělců a bláznů? Jarní trendy velí: Buďte tak trochu šílená i vy.

Mix barev a stylů dává tušit, že letos přichází nová vlna. Cítíte se na avantgardu unavená a pohled do zrcadla signalizuje, že čas vašich „módních úletů“ je v nenávratnu? Vezměte vzorovanými potisky zavděk aspoň v rámci decentního omlazení šatníku.

Nebojte se experimentovat, je spousta žen, které svůj styl vychytaly v relativně pozdním věku a stále objevují další způsoby, jak si s módou hrát.

Nemusíte rovnou kombinovat nekombinovatelné. Protože - co si budeme nalhávat - jinak se extravagance vyjímá na stylizovaných modelkách v rámci aranžované přehlídky a jinak na přirozených plnoštíhlých ženách středního věku. Ale ani vy si nemusíte vzory odpírat. Jen je třeba respektovat určitá pravidla související s vašimi proporcemi a typem jako takovým.

Kontrasty v harmonii

Dámy se štíhlou gazelí figurou si mohou dovolit kombinovat více různě potištěných kousků, a to i když jim táhne na padesát. Ale velké vzory v kontrastu s těmi miniaturními, které působí rozverně a šik, omladí i ty z nás, které mají do modelek daleko. Jen si musíte uvědomit, že nejde o soutěž mezi kousky oblečení, ale snahu najít, ač netypickou, harmonii.

I v módě platí léty ověřené pravidlo, že protiklady se přitahují. Výrazné pruhy proto doplňte jemným puntíkem, žíhané zvířecí potisky v přírodních tónech vyzní v duetu se sytě barevným doplňkem.

Pokud jsou vaše očekávání umírněnější a nechcete se (a ani neumíte) odvázat za každou cenu, zvolte barevnost tón v tónu a decentní jednoduchý potisk. Skvěle se vyjímá i trend mini versus maxi, kdy na jedné části oblečení dominuje jedna barva, která se na druhé jen lehce, nenásilně promítá. Takže barevné pojítko zůstává, a celek přitom působí netradičně.

Hrátky s proporcemi

Jestliže zápasíte s přebytečnými kilogramy, nebo prostě máte mindrák z proporcí, oblékněte do výrazných potisků tu partii, kterou máte ráda, a nedostatky, které příliš prezentovat nechcete, zahalte do tmavších jednolitých tónů.

A pokud chcete opravdu zabodovat, nic neriskujete extravagantní potištěnou kabelkou, výraznými lodičkami nebo obrovským pestrobarevným náhrdelníkem. Atraktivním šperkem umístěným v pohledných partiích chytře odvedete pozornost od případných disproporcí.

Módní tahy štětcem Next
zdroj: Vlasta.cz