Africká móda po česku

Africká královna Dagmar
Dagmar
Móda 5. března 2012

Nechte se inspirovat černým kontinentem, především jeho barevností a etno vzory, a přizpůsobte tento styl evropskému pojetí.

Nemusíte mít na hlavě dredy a rasta copánky, ani vlastnit srdcovitě vykrojené rty či mohutné pozadí. Není nutné trávit hromadu času v solární „rakvi“, aby vám styl africké domorodky vysloveně seděl. Úplně postačí inspirovat se bohatým kulturním dědictvím černého kontinentu a zasadit jeho pojetí módy do mnohem konzervativnější střední Evropy.

Rozevláté, barevné modely, výrazné doplňky, zvířecí potisky, kůže a dřevěné korálky tvoří dokonalý mix, ze kterého si můžeme každá vybrat nějaký ten kousek, který zahřeje na pohled i u srdce.

Sličná domorodka

Naše čtenářka Dáša (45), se kterou jsme letošní jarní trend plný etno hrátek nafotili, má samozřejmě k typické Afričance daleko. Navíc miluje černou barvu, maximálně v kombinaci s bílou nebo béžovou. „Nějaký velký vodvaz v podobě dlouhých rozevlátých šatů v mém případě nehrozí, a to ani v létě,“ napsala nám do mailu. To byla výzva!

Chtěli jsme jí (i vám) dokázat, že trendy můžeme nosit všechny, jde jen o to správně je pojmout.

V případě Dáši jsme zvolili variantu poměrně decentně vzorovaného svetru, kalhot v přírodním tónu a zajímavého náhrdelníku, který nepřebíjí čistý a přirozený styl celku. Tento velmi pohodlný model si můžete obléknout na procházku i do práce a bude vám to za všech okolností slušet.

Etno styl

Jestliže patříte mezi uvolněnější nátury a s příchodem teplých jarních dní váš šatník každoročně ožívá, můžete se letos opravdu odvázat. Šaty z jemných, průhledných tkanin, jejichž struktura přímo vybízí k mnohonásobnému vrstvení, spousta volánů a kanýrů, pestrobarevná parea, kožené a zlaté doplňky, smalty, perly a opulentní šperky z přírodních kamenů jsou pro vás tím pravým impulsem k módním etno hrátkám.

Skvostná a originální, divoce barevná a navýsost extravagantní, každopádně nepřehlédnutelná – to může být africká domorodka ve vašem podání, jak na pláži, tak i ve městě.

Africká královna Dagmar
foto:
zdroj: Vlasta.cz