Spodní prádlo pro baculky

Spodní prádlo pro baculky
Spodní prádlo, Marks & Spencer, podprsenka, 499 Kč, kalhotky, 199 Kč; top, F&F, 349 Kč; náhrdelník, pietro filipi, 890 Kč; boty, Guess, Leiser, 4490 Kč.
Móda 20. dubna 2012

A jsme tady s další sérií krásných fotografií ještě krásnějších čtenářek Vlasty.cz. Tentokrát jsme vybírali spodní prádlo pro plnoštíhlou Stanislavu.

V předchozím díle seriálu na věčné téma spodní prádlo jsme vám představili energickou Markétu, která musí pečlivě vybírat podprsenky, jelikož „ňadra dmoucí“ unesou jen skvěle propracované a kvalitní střihy.

Jednoznačně kus!

Dnes vám představujeme příjemnou Stáňu (35). Tahle plnoštíhlá souměrná brunetka je prototypem „ženské krev a mlíko“. Jestli se nepyšníte mírami modelek, ba se k nim ani zdaleka neblížíte, vezměte si ze Stáni příklad. Vyloženě nás nadchla, jak hrdě a s noblesou svých pár kilo navíc nosí. A ohromně jí to sekne! Posuďte sama:

Spodní prádlo pro baculky
foto:
zdroj: Vlasta.cz
Spodní prádlo pro baculky
foto:
zdroj: Vlasta.cz

Co na to módní redaktorka Jitka: Tento typ podprsenky sluší standardně vyvinutým ženám stejně jako těm, které mají menší prsa. Stáňa by mohla mít o číslo větší košíčky, obvod je zvolen správně. Líbí se mi výběr kalhotek, které opticky zeštíhlují boky a sluší plnějším tvarům.

Spodní prádlo pro baculky
foto:
zdroj: Vlasta.cz
Spodní prádlo pro baculky
foto:
zdroj: Vlasta.cz

Co na to módní redaktorka Jitka: V průběhu focení jsem si, přiznávám, vůbec nevšimla, že bychom měli Stáně trochu zkrátit ramínka - hrudník by získal na objemu. Kalhotky se jen lehce zařezávají v bocích, možná by nebylo od věci vyzkoušet ty s vyšším pasem.

Spodní prádlo pro baculky
foto:
zdroj: Vlasta.cz
Spodní prádlo pro baculky
foto:
zdroj: Vlasta.cz

Co na to módní redaktorka Jitka: V tomto případě jsme se trefili do Stánina vkusu. Romanticky laděné sexy prádlo jí perfektně padne a také sluší. Podprsenka dává vyniknout dokonalým ženským křivkám a bokové kalhotky s roztomile zdobeným klínem nemají chybu.

Mám se čím dál radši

Stáňa přiznává, že se necítila vždycky stoprocentně, ale s přibývajícím věkem si začala vážit sebe sama: „Jako téměř každá ženská s postavou velikosti aspoň 42 mám občas mindráky. Měla jsem je i jako teenagerka, dnes ale plynou spíše z toho, že módní značky nabízejí trendy oblečení výhradně na hubené holky. Čím jsem starší, tím víc se se svojí postavou sžívám a uvědomuji si obdivné pohledy chlapů, což každou ženu potěší.“

Stáňa má naštěstí souměrnou postavu – když jí bylo shůry dáno dole, byla současně obdarovaná i nahoře. „A protože pravidelně sportuju, mám tělo celkem pevné. A do plavek to ještě zlepším, slibuju,“ mrkala na mě. Stáňa se má prostě čím dál raději a nějaké to kilo navíc neřeší.

Romantika vítězí na celé čáře

A jaké prádlo Stanislava nosí? „Nejradši mám francouzské kalhotky, které se nikde nezařezávají, pod oblečením nejsou vidět a jsou maximálně pohodlné. Ve sbírce mám ale i tanga…“

Podprsenky si vybírá podle oblečení: Když má větší výstřih, nosí push-upku, která krásně vytvaruje dekolt. Pod jednodušší trička pak hladké podprsenky bez výztuže. „Nikdy však neustoupím od romanticky laděného prádla – miluji krajku, kamínky a řasení,“ vypočítává.

Že by nová modelka?

Stáňa se nám svěřila, že si focení náramně užívala. „Počáteční tréma mě okamžitě opustila, moc mě to bavilo. Tým redakce byl skvělý – krásné líčení, příjemná nenucená atmosféra, prostě bomba. Prádlo bylo senzačně jarně vyladěno i včetně doplňků.“

Nejvíc se jí líbilo to bílo-zlaté: „Skvěle mi seděla podprsenka, kalhotky zvýraznily zadeček, a přitom vůbec nikde neškrtily. Hned po focení jsem běžela do obchodu a podobné si koupila. Rovnou několikero!“

  • NA CO SI DÁT PŘI VÝBĚRU PODPRSENKY POZOR?

(radí stylistka značky Triola Žaneta Ilutanová)

Problém: Prsa „přetékají“ v podpaží z košíčků, kostice tlačí do měkkých tkání prsou

Jak ho odhalíte v kabince: Při pohledu do zrcadla okamžitě. Při pohybu jsou kostice vyloženě nepříjemné.

Řešení: Nejdřív vyzkoušejte stejný model s hlubším košíčkem. Pokud ani to nepomůže, zvolte jiný tvar kostice. Košíček musí pojmout celé prso a kostice je musí celé obejmout, měla by končit až v podpaží.

Problém: Ramínka se zařezávají do šíjových svalů

Jak ho odhalíte v kabince: Zařezávání ramínek je opět vidět na první pohled. Dlouhodobě si koledujete o bolesti hlavy a páteře a nesprávné držení těla.

Řešení: Pokud máte příliš utažená ramínka kvůli fixaci, zvolte menší obvod podprsenky, který váhu prsou udrží ve správné výšce. Pro větší prsa doporučuji ramínka rozšířená a měkce podložená – taková výrazně zvýší komfort nošení podprsenky.

Problém: Kostice nepřiléhají k hrudníku a prsa propadávají spodním okrajem podprsenky

Jak ho odhalíte v kabince: Několikrát vzpažte, pak si sáhněte pod dolní okraj podprsenky. Pokud sedlo nepřiléhá pevně k tělu, potřebujete jinou velikost.

Řešení: Vyzkoušejte hlubší koš, eventuálně pevnější obvod. V některém případě může jít o nevyhovující tvar košíčků.