VIP hit: Bez knihy ani na krok

Móda 22. dubna 2012

Stavět svoji image na extrémních výstřizích a hlubokomyslných proslovech už celebritám nestačí. Jenže kabelka ve tvaru knihy z nich stejně intelektuálku neudělá...

Při pohledu na následující fotografie vás asi napadne, že slavné dámy se snaží vylepšit svůj mediální obraz kariéristky či zlatokopky či přihlouplé blondýny (či čeho všeho ještě) knihou v podpaží. Jenže to byste je přecenila. Jen prezentují výstřelek na poli módních doplňků – kabelky nadesignované podle přebalů významných děl světové literatury.

Módní hit: Kniha na rameni

Herečce a modelce s nevinnou tváří Natalii Portman (30) to s ještě nevinnější Lolitou v podpaží opravdu sluší.

zdroj: Isifa.com
Módní hit: Kniha na rameni

Francouzská herečka Clémence Poésy (29), představitelka Fleur Delacour ve filmu Harry Potter a Relikvie smrti, předvedla svoji „čtenářskou vášeň“ na premiéře stejnojmenného filmu.

zdroj: Isifa.com

S Živagem v podpaží

Svoji první kolekci kabelek v tomto neotřele knižním designu vrhla mladá módní návrhářka Olympia Le-Tan na trh už před třemi lety a ihned oslovila nejednu slavnou ikonu. Mnohé z nich se teď honosí psaníčkem lehce zaměnitelným s přebalem světového bestselleru. A že jde o kvalitní tituly! Madame Bovaryová od Gustava Flauberta, Nobokovova Lolita, Metamorfóza France Kafky nebo slavný Doktor Živago Borise Pasternaka.

Jediné, co trochu ruší pozitivní dojem čtenářského kroužku, je jakási nedostupnost výstředních modýlků.

Tedy třeba na www.olympialetan.com si je můžete objednat úplně snadno. Ale která z vás si pořídí knihu za 25 tisíc korun? To už musí být hodně významné dílo…

Módní hit: Kniha na rameni

Herečka Michelle Williams (31) na kabelkách s přebaly knih doslova ujíždí. Její soukromá sbírka čítá nespočet podobných kousků. Vzhůru do knihovny!

zdroj: Isifa.com
Módní hit: Kniha na rameni

Herečka Louise Bourgoin (30) dává najevo, že pochází z intelektuální rodiny. Otec, učitel filosofie, i matka, učitelka francouzštiny, totiž doufali, že půjde v jejich stopách. No, nešla, místo toho chodí po červených kobercích.

zdroj: Isifa.com

Řekni to knihou

A protože podle průzkumů Češi ještě pořád patří mezi národy, které nejvíce čtou, měl by se zapojit i český showbyznys, ne? Co myslíte, který z českých románů by stál za zvěčnění? A kdo by skvosty české literatury nosil?

Troufám si říct, že pár sečtělých osobností, které by si zároveň mohly dovolit psaníčko za průměrnou místní výplatu, by se našlo. Otázkou zůstává, které dílo by korunovalo jejich styl.

Módní hit: Kniha na rameni

Michelle Williams a její neukojitelná čtenářská vášeň po druhé.

zdroj: Isifa.com
Módní hit: Kniha na rameni

Herečka Danielle Lineker (32) působí po přečtení veleváženého díla trochu smutně. Že by jí kniha dokázala zkazit náladu?

zdroj: Isifa.com