Na kabelce záleží,pánové!

Móda 18. května 2012

Do dámské kabelky se vejde ledacos. Ale na co nesmíte zapomenout v žádném případě?

Na samotnou kabelku, bez které se v běžném životě jen těžko obejdete. A když vychytáte barvy, bude vaším nejstylovějším doplňkem.

Na stylový šátek, který vás při náhlé změně počasí ochrání před větrem a dodá vašemu oblečení patřičný šmrnc.

Na sluneční brýle, které musíte mít v záloze nejen za slunečného počasí, ale i v případě, že fouká vítr nebo jste toho v noci moc nenaspala.

Na skládací deštník, který v případě potřeby zachrání váš účes a tím i dobrou náladu.

Na peněženku naditou bankovkami nebo alespoň několika platebními kartami, abyste si mohla pořídit nějakou další kabelku do sbírky.

Na trendy opasek, který bude ladit přinejmenším s kabelkou a sehraje důležitou roli v celkovém vyznění stylu.

Na barevné korále, které ozdobí váš dekolt a upoutají pozornost nejednoho muže (nebo spíš ženy).

Na kosmetickou výbavu, kterou možná plně nevyužijete, ale je dobré být připravena na nečekané přespání u kamarádky nebo (staro)nového milence.

Ryze ženská záležitost
foto:
zdroj: Vlasta.cz

Kabelka, Galex, 2199 Kč;

šátek, Fashion Planet, 540 Kč; sluneční brýle, Orsay, 229 Kč; deštník, Dopler, Galex, 499 Kč; peněženka, Galex, 899 Kč; pásek, Comtessa, 329 Kč; korále, Reserved, 399 Kč; tělové mléko, Mary Kay, 480 Kč; deodorant, Weleda, 159 Kč; osvěžující ústní sprej, Sephora, 220 Kč; tónovací krém, Nars, 1100 Kč; liftingová tužka pod obočí, Benefit, 590 Kč; paletka očních stínů, Max Factor, 249 Kč.








Ryze ženská záležitost
foto:
zdroj: Vlasta.cz

Kabelka, Galex, 2899 Kč;

šátek, Reserved, 320 Kč; sluneční brýle, Baťa, 599 Kč; deštník, Dopler, Galex, 550 Kč; peněženka, Galex, 850 Kč; korále, Reserved, 399 Kč; manikúra, Galex, 320 Kč; projasňující gel Cellular Diamond Oriflame, 329 Kč; rtěnka Rose Gold s 24karátovým zlatem Avon, 209 Kč; obnovující krém Anew Reversalist Avon, 550 Kč; barevný balzám na rty Yes To Carrots, Sephora, 150 Kč; řasenka One By One Satin Black Maybelline, 239,90 Kč; lesk na rty Sephora, 349 Kč; letní parfém Burberry Brit Summer 2012, 790 Kč.

Muž nechápe, a tak tápe

Ženy pěstují různé, pro pány tvorstva nepochopitelné, závislosti. Jednou z těch stěžejních je i potřeba vlastnit co nejvíce tašek, kabelek a psaníček v tak roztodivných barevných variacích a stylech, že se jeden ztrácí. 

„Proboha, to ti nestačí dvě tašky, jedna na zimu a druhá na léto?“ diví se manželé a partneři tušíce s každou novou sezonou další, podle nich zbytečné, výdaje. Ale oni to mají v oblasti módy mnohem jednodušší!

My jim přece také nemluvíme do profesionální výbavy do auta, počtu značkových zapalovačů a množství outdoorových vychytávek. Holt každý máme něco. 

A tak si dál vesele ulítáváme na kabelkách, botách a šminkách a s jistou dávkou pohrdání komentujeme pro nás „přízemnější“ technické vymoženosti. A když už hrozí nebezpečí konfliktu, vždy je možné použít otřepané klišé: „Miláčku, tuhle bleděmodrou jsem pořídila se 70% slevou! Třikrát jsem se na ni byla podívat. Nekoupit ji za tuhle směšnou cenu by byl čirý nerozum!“ Čísla, procenta a slovo „rozum“ totiž u pánů padá na úrodnou půdu.

Na obsahu záleží

Náplň kabelky je pro nás skoro stejně důležitá jako kabelka sama. Každá s sebou léta vláčíme podobný (vcelku neměnný) „nutný“ obsah, ale také spoustu nesmyslných maličkostí, které nakonec znásobí objem kabelky i několikrát. Ano, možná bychom se bez nich kolikrát i obešly, ale stejně... Prostě co se týče módy, nemáte moc šanci argumentovat, pánové.

A tak si kupujeme větší a větší tašky a svorně nadáváme na těžký úděl a křivá záda.

Cit pro detail poznáte i podle toho, jak vzájemně souzní obsah kabelky. Pokud je váš vkus opravdu vytříbený, doladíte kabelku do posledního detailu nejen s botami, ale i kosmetikou, brýlemi a peněženkou. Ten designový požitek za to stojí!

Co ano a co ne:

  • K barevným lodičkám z lakované kůže nenoste hadrový vak s koženými popruhy.
  • Dřeváky si nejlépe porozumí s drobným batůžkem nebo maxikabelou.
  • Kecky unesou i psaníčko, ovšem musí být lehce sportovně laděné.
  • Vyvarujte se kombinace páskových střevíčků na ultra jehlách a monstrózní kožené kabely s dlouhými uchy.
  • Jemným balerínkám sluší ledacos, snad jen chlupatá „zimní“ kabelka je už příliš.
  • Miniaturní sandálky nebo společenské žabky milují drobné kabelky do ruky.
  • Džínovým botám padne téměř cokoli, nicméně stará dobrá dvojka „denim a hrubá kůže“ hraje prim.

Ryze ženská záležitost

Kabelka Ghibli, BeInStyle, 4690 Kč; boty na klínku, Baťa, 999 Kč; parfém Eternity Summer, CK, EDT 100 ml/1650 Kč; lesk na rty Effet 3D, Bourjois, 299 Kč

zdroj: Archiv firem
Ryze ženská záležitost

Kabelka, Aldo, 999 Kč; boty, Aldo, 2199 Kč; paletka očních stínů, Nars, 1290 Kč; lak na nehty, Avon, 149 Kč

zdroj: Archiv firem
Ryze ženská záležitost

Kabelka, DKNY, 5620 Kč; páskové střevíčky, Miezko, Salamander, 3790 Kč; parfém Versense, Versace, EDT 30 ml/1199 Kč; lak na nehty, nails inc., Sephora, 360 Kč

zdroj: Archiv firem
Ryze ženská záležitost

Kabelka, GGL Bags, 3999 Kč; boty, SMH, Humanic, 1299 Kč; parfém L´Eau de Chloé, EDT 50 ml/1450 Kč; oční stíny, Gabriella Salvete, 79 Kč

zdroj: Archiv firem