Spodní prádlo: Co je sexy a co trapas

Móda 28. června 2012

„Nahoře huj, vespod fuj,“ říkávala moje babička. Taky mě nabádala, ať si vezmu hezké spodní prádlo, co kdyby mě srazilo auto...

Samozřejmě, že kdyby mě srazilo auto, bude spodní prádlo to poslední, co budu řešit. Jenže fakt je, že některé kalhotky a podprsenky bychom na sebe po třicítce opravdu navléct neměly.

Zde je osm módních faux pas týkajících se spodního prádla, která se od jistého věku opravdu neodpouštějí.

1. Seprané prádlo vyhoďte do popelnice

Takové by se ve vašem „zralém“ prádelníku opravdu vyskytovat nemělo. A o špinavém ani nemluvě! Ne, nepřeháníme, často je na ulici k vidění výkvět špinavých a sepraných podprsenek deroucích se z topu ven.

U tmavých podprsenek není seprání tolik vidět jako u bílých a béžových. Ale stejně. Jakmile jsou tedy ramínka podprsenky sepraná, pryč s ní! Obětovat pár stovek za novou se určitě vyplatí.

2. Přehlídku si schovejte na doma

Stejně odpudivé jako seprané prádlo, je prádlo vyčuhující z oblečení. Zejména šňůrky od tang, které vykukují z kalhot.

Většinou se to stává ženám, které si potrpí na bokové kalhoty. Pokud do této kategorie spadáte, měla byste za prvé vědět, že bokové kalhoty už nefrčí. A za druhé, pokud si je i přesto chcete obléct, buďte soudná a vezměte si pod ně dobře padnoucí kalhotky!

A pak se chovejte, jako byste na sobě měla minišaty a nechtěla, aby svět spatřil, co je pod nimi. To znamená prudce se nepředklánět. Když si sedáte, vytáhnout si kalhoty tak, aby vám nebyla vidět ani tanga, ani „kasička“ (toto označení pro rýhu mezi půlkami pozadí jsem si s dovolením vypůjčila od autorky Módního pekla Ady).

bílé prádlo

U bílého prádla pozor na seprání.

zdroj: Isifa.com
tanga

Takhle prosím NE!

zdroj: Isifa.com

3. Vzdejte se infantilních kousků

Do peněženky sáhněte také v případě, že kromě kalhotek s potiskem Mickey Mouse v prádelníku jiné téměř nemáte. Ne, ty s nápisy „pondělí, úterý, středa“ se nepočítají, už přece nejezdíme na dětské tábory.

Dospělá žena ví, že je třeba mít v zásobě svůdné kalhotky pro žhavé chvíle, kalhotky typu tanga, string nebo bezešvé kalhotky, které zajistí, že prádlo nebude pod oblečením vidět.

4. Slaďte barvu podprsenky s topem

A že už nám opravdu není -náct, tak prosím volte podprsenku vždy v barvě oblečení. Pod bílé oblečení prostě nenoste černé prádlo, pod černé zase bílé. Díky.

5. Kroťte levný exhibicionismus

Tane vám teď na mysli „rajcovní“ červená nebo leopardí krajková podprsenka vykukující zpoza topu? Ne! Tohle fakt působí lacině a dovolit by si to neměla ani patnáctka, natož dospělá žena!

mickey

Mickey Mouse nechte dětem.

zdroj: Isifa.com
červená

Červená je v pořádku. Neměla by ale být „rajcovně“ vidět pod oblečením.

zdroj: Isifa.com

6. Nepřiznávejte ramínka

Pokud si obléknete vrchní díl v asymetrickém střihu, například top na jedno rameno nebo s křížovým vázáním na zádech, zvolte pod něj buď podprsenku bez ramínek, nebo si kupte na internetu za 40 korun klips na podprsenková ramínka, který je šikovně schová pod top.

A ne, ani průhledná ramínka to nezachrání. Ostatně – nenuťte své okolí, aby se tvářili, že ty proužky plastu nevidí. Vidí. A nelíbí se jim.

7. Nepodceňujte své vnady

Tip redakce

Většina žen si myslí, že oplývá velikostí 80B, a přitom tomu tak vůbec není. Nechte se proto vyvést z omylu a zajděte si do specializované prodejny s prádlem, kde vám určí správnou velikost vašeho prádla.

Myslete také na správnou velikost podprsenky. Pokud zadní díl vylézá nad lem topu, evidentně nosíte o několik čísel menší.

Podprsenka tak špatně nese tíhu ňader a kompenzuje to tím, že zařezává ramínka do ramen a její zadní část vám leze nahoru po zádech, místo aby zůstala rovnoběžně s lemem topu.

8. Stahovací kalhotky ano, ale plánujte

Tohle je tak trochu oříšek. V prádelníku by vám chybět neměly, protože vaši postavu v mžiku zeštíhlí. Ale pozor, musíte si být jistá, že se ten večer nebudete svlékat!

Vzpomínáte na scénu z filmu Deník Bridget Jonesové, kdy se hlavní hrdinka v podání Renée Zellweger rozhoduje mezi sexy kalhotkami a stahovačkami: „Hm, mám hrozné dilema. Jestli nějakým zázrakem opravdu skončím v cizí posteli, tyhle budou v rozhodující chvíli vypadat nejlíp. Ovšem s těmihle mám větší šanci, že ta rozhodující chvíle přijde.“

A víte přece, jak to dopadlo... Aneb svlékací scéna s Danielem alias Hughem Grantem: „Tohle jsou teda pěkně připitomělý kozačky Jonesová... A tohle jsou pěkně připitomělý šatičky a tohle jsou… No to mě poser, to jsou neuvěřitelný bombarďáky!“

spodní prádlo červené 1
zdroj: www.thinkstock.cz

Hvězdné „prádlové“ přešlapy

I když na červeném koberci vypadají většinou skvěle, ve volném čase jsou celebrity občas s módou na štíru. Podívejte se, jak jim to „sluší“ ve spodním prádle:

gwen stefani

Gwen Stefani si pravděpodobně řekla, že když má černo-bílou sukni, vezme si pod bílý top černou podprsenku, aby ladila. Pod bílý top přitom patří bílé spodní prádlo, pod černý zase černé.

zdroj: Isifa.com
Geri Haliwell

Sukně s vyšším pasem a blankytně modrý top tvoří krásnou kombinaci. Kdyby ji zpěvačka Geri Halliwell nezazdila totálním faux pas v podobě vykukující podprsenky.

zdroj: Isifa.com

Tulisa Contostavlos
zdroj: Isifa.com
Tulisa Contostavlos
zdroj: Isifa.com

Britská zpěvačka Tulisa Contostavlos má sice zlato v hrdle, ale vkus nulový. To, co si oblékla, je jedním slovem tragédie. O číslo menší prapodivně strakaté kalhoty, ze kterých jí přetékají špíčky a lezou ven tanga, nemluvě o zbytku pekelného outfitu.

Vanessa Hudgens

Doufejme, že jde Vanessa Hudgens na taneční hodinu, protože v opačném případě je neodpustitelné, aby z topu vyčuhovala celá podprsenka a navíc v barvě odlišné od barvy tílka.

zdroj: Isifa.com
katie price

Legíny opravdu nejsou kalhoty, Katie Price! Platí to dvojnásob, pokud jsou transparentní a prosvítají pod nimi kalhotky.

zdroj: Isifa.com