Fotíme na čtenářkách Vlasty:Vyšší dívčí

Móda 13. srpna 2012

Ve škole mi přezdívali bidlo, kluci kotvili pohledem v úrovni mého hrudníku (což je kolem puberty začalo enormně bavit) a trenéři basketu jásali...

Začíná takhle váš příběh? Tak to jste asi trochu povyrostla víc než vaši vrstevníci a mindrák byl na světě.

Ale to, co se na základce a v tanečních jevilo jako neřešitelný životní problém, se zřejmě posléze stalo důvodem k závisti všech „zaprděnějších“ spolužaček a výzvou modelingovým agenturám.

Přerostla jste tatínka?

Obdobné zkušenosti má spousta dívek. „Bože, po kom ta holka je?“ ptají se při pohledu na svoji ztepilou dceru průměrně vzrostlí rodiče a (nejen věkem) seschlí prarodiče. Podezření padne nejdříve na maminku, která coby sportovní gymnastka strávila letní soustředění ve vrcholovém středisku Nymburk a shodou okolností se zde soustředil i národní basketbalový tým.

„Ale jdi, Karle,“ rezolutně odmrští pochyby manžela veskrze zodpovědná žena. „Prostě se naší „malé“ nějak pomíchaly geny...“

Ano, i to může být vysvětlení pro všechny nevěřící Tomáše a především pro tu malou „velkou“ holčinu, která se naučí s razancí „usměrnit“ menší posměváčky. „Však já vám ještě ukážu...“ A většinou to tak opravdu dopadne...

A poupě rozkvetlo...

Ve chvíli, kdy se z nemotorného stvoření samá ruka, samá noha začne vyloupávat štíhlá, proporcionální gazela, náhled okolí se rapidně mění. Kluci začínají v němém úžasu vzhlížet (někteří doslova), spolužačky volí rozdílné taktiky. Jedny se chtějí se zajímavou extravagantní mladou dámou okamžitě skamarádit, jiné závidí a kují pikle.

Nově zrozená labuť musí chtě nechtě odolávat nabídkám modelingových agentů a užívat si zasloužené pozornosti druhého pohlaví. A pokud to ustojí bez ztráty bodu, pak klobouk dolů...

Sestry v akci

Ale dost vzpomínkové teorie, přecházíme k šatníkové praxi. V následujících dvou dílech našeho seriálu, jak pracovat s vysokou postavou, vám představíme sestry Lindu a Helenu, které také trochu víc povyrostly. A dnes už svoji výšku považují jednoznačně za přednost.

Vyšší dívčí 10
foto:
zdroj: Archiv firem

Jistě – řeknete si – aby ne, když jim příroda ke štíhlé a vysoké figuře nadělila i krásnou tvář. Ale i ženy, které nedostaly do vínku exteriér tohoto typu, si mohou díky pravidelné péči o svůj zevnějšek a hlavně vychytaným stylistickým trikům pomoci.

Koneckonců, centimetry nejsou to nejdůležitější, co je třeba v životě řešit (ač si to mnoho mužů nemyslí, ale to je téma pro jinou rubriku :-).

Co vám bude slušet, když jste trochu víc vyrostla?

  • syté barvy, extravagantní vzory a velké potisky
  • příčné pruhy a výrazné lemy
  • sáčka s ohrnutými rukávy
  • svetry a trika s tříčtvrtečními rukávy
  • topy v prodloužené délce nebo nabírané do širšího rantlu kolem boků
  • tílka s vázáním za krk nebo s úzkými ramínky
  • úzké kalhoty v délce nad kotník
  • kalhoty se sámky a spadlým pasem
  • delší kraťasy s manžetou
  • maxi šaty extra dlouhé, v délce po kolena nebo dlaň nad
  • pásky a úvazy v pase nebo na bocích
  • interesantní doplňky
  • vrstvené oblečení
  • balerínky, kecky a boty na nižším podpatku nebo klínku
  • kotníkové kozačky nebo ty do půli lýtek

Sesbírali jsme pro vás ty nejzajímavější kousky z našich obchodů, které splňují těchto 15 pravidel. Inspirujte se v naší fotogalerii.

A fotogalerie se spoustou dalších vychytaných kousků pro vysoké holky budou v dalších dvou dílech seriálu následovat. Ještě tento týden!

Smutné prozření autorky článku

I já, ačkoli jsem nebyla typická „žirafa“, jsem se na základce zabouchla do spolužáka Péti. Byl nejvtipnější z nejvtipnějších, ale vzrůstu poněkud nedostačujícího (alespoň pro mě). I přes výrazný výškový rozdíl jsme spolu začali chodit. Péťa mi slíbil, že co nevidět vyroste a vezme si mě za ženu. Ale nějak mu to nevyšlo.

Na počátku střední mi „došla trpělivost“ a začala jsem vzhlížet ke starším a větším sportovcům. Zhrzený Péťa tasil zbraň nejhrubšího kalibru: „Vojna dělá z kluků chlapy, takže si pro tebe přijdu, až posloužím vlasti. Ten čahoun ze mě nakonec bude, si piš!“

Potkali jsme se po jeho zeleném zocelení, chvíli zkoušeli převrátit kamarádství v lásku a vášeň, jenže mně to moc nešlo. Péťa nesplnil, co slíbil, a já byla s prominutím „tak blbá“, že jsem nebyla schopná docenit toho, že to je skvělej, chytrej, vtipnej, hodně zamilovanej a holt trochu menší chlap.

A jak to tak bývá, po mnoha letech, kdy se mi hodnoty srovnaly ve smysluplnějším pořadí, mi konečně došlo, že super výška a ramena ještě nedělají kvalitního muže...

Takže jestli jste taky trochu víc vyrostla jako já, neudělejte stejnou chybu.