Čtenářka Helena (180 cm): Moje výška i podpatky mě baví

Móda 13. září 2012

A máme tady druhou z vysokých sester, atraktivní snědou Helenu (35), která se se svými centimetry do výšky smířila už v pubertě a ví, že jí zkrátka sluší.

Helena je sestrou vysoké Lindy, kterou jsme vám představili v předchozím článku Svoji odlišnost si užívám. A přestože barva jejich vlasů mate, při bližším prozkoumání najdete společné rysy i v obličeji.

Nicméně co vás bouchne do očí na první pohled, je samozřejmě výška. Prvorozená Helena sice vyfasovala o 7 centimetrů méně než Linda, i tak ji ale jejích úctyhodných 180 centimetrů řadí mezi dámy, které na většinu svých vrstevnic koukají takříkajíc spatra - obzvlášť, když si nazují podpatky. A ty Helena nosí docela ráda.

15 tipů na kousky, které vám budou slušet, i když jste trochu víc vyrostla, najdete v článku Vyšší dívčí.

Vyšší dívčí

Sexy minišaty s řasením a tzv. „vodou“ v oblasti dekoltu dokážou fantasticky podtrhnout ženské křivky, zdůraznit hrudník, dát vyniknout dlouhým nohám, a přitom skrýt i drobné nedostatky v oblasti bříška (to se Heleny netýká).

foto:
zdroj: Archiv firem

Vyšší dívčí

Obě sestry občas ujedou na hitu této sezony – neonkách. Helenu jsme oblékli do retrošatů košilovitého střihu ve svítivě zelené, které zaujmou flitrovým lemem výstřihu a špičatým límečkem. Snědé typy neonky fantasticky rozsvítí.

foto:

Aktivní volno

Když se s ní pobavíte na téma „koníčky“, odpověď je jasná: „Moje rodina, tedy dvě děti a manžel, a moje práce na smysluplném projektu.“ Helena je totiž oficiální partnerkou a duší projektu „Park Tři Věže“, což je putovní naučně-zábavní park pro rodiny s dětmi. „Jezdíme po celé České republice a snažíme se rodičům a dětem přinést trochu jiný styl zábavy a hry pro společně trávené volné chvíle, než je v našich končinách zvykem.“

Bronzovou pozici na jejím životním žebříčku pak zastává sport. Na ten jí však už moc času nezbývá, tak se snaží aspoň zahrnout ho do společných aktivit celé rodiny.

Mindráky? O čem je řeč?

Jako každá mladá holka, která vyrostla víc než spolužáci, měla i Helena období, kdy se trochu víc řešila. „Na základce mi menší kluci říkali: "Žirafo, šacuješ letadla!" Ale byl to spíš takový ten předpubertální humor, nic zlého. Dokonce jsem s klukem o hlavu menším chodila.“

Na střední škole si začala příležitostně přivydělávat jako modelka a muži na ni hned začali hledět přes jinou optiku. „Uvědomila jsem si, že jsem za svoji výšku ráda.“

A má těch pár centimetrů nad průměr populace nějaké nevýhody? „Člověk si musí hlídat linii. Menší „boubelky“ sice tvrdí, že u nich je to s nadváhou horší, protože každé kilo je hned vidět. To je, ale zase když hubnou, je to taky vidět dřív. Mně se po prvním porodu rozjely problémy se štítnou žlázou a přibrala jsem dvacet kilo. Vypadala jsem jak almara! Začala jsem se léčit a kila šla dolů. Ale trvalo to...“

Vyšší dívčí

Vysoká a štíhlá Helena si může dovolit i výstřednější top s velkými potisky. Bokové šortky v prodloužené délce dodávají modelu mladistvý šmrnc.

foto:

Originalita se cení

Helena má se svojí blond sestrou i podobný přístup k módě. O pár let mladší Linda je sice větší punkerka, ale i Helena říká, že vždycky měla svůj odlišný styl.

„Nikdy mě nebavilo nosit to, co zrovna diktují módní guru a trendy časopisy. Může za to samozřejmě i má postava a také snědá pleť a tmavé vlasy. Jsem výrazný typ, a tak mi sluší ležérní elegance nebo vyloženě jednoduchý styl oživený zajímavými detaily nebo doplňky. A nákupy pro světlejší konformní typy si užívám taky - manžel i děti jsou blond.“

Bylo to fajn

A protože Helenu pár let znám jako osobitou ženskou, která přesně ví, co chce a kde je její parketa, měla jsem trochu obavy, jak se popasuje s oblečením, které jí na focení vybíral někdo jiný.

Hned po jejím příchodu mi došlo, že můj scénář byl zbytečně pesimistický. Helena, sama profesionálka, umí profesionalitu ostatních ocenit. Takže oproti jiným „modelkám“ neměla naprosto žádné výhrady, ochotně si zkoušela hadříky, svěřila se do rukou vizážistky s nadšením. A spolu se sestrou Lindou dokázala vytvořit senzační atmosféru. Doufám, že na fotkách je to vidět!

  • Za umožnění fotografování děkujeme správě Vrtbovské zahrady, Karmelitská 25, Praha 1, www.vrtbovska.cz.

Foto: Lucie Robinson

Styling: Norbert Szalay

Make-up a hair styling: Eva Svobodová