Krajka jako módní hit? A proč by ne!

Móda 3. září 2012

Tahle „pavučinka“ není pouze součástí negližé či krojů. Má své místo i v moderním šatníku – ano, v tom svrchním. Ve vašem ne? Pomůžeme vám to napravit.

Paličkovaná krajka je českým národním bohatstvím stejně jako broušené sklo, jablonecká bižuterie, syrečky a plzeň (myslím tím zlatavý mok, který dělá „hezká těla“ a ničí spoustu mužských mozkových buněk a partnerských vztahů). A stejně, jako je samčí populace hrdá na naše světové vítězství ve spotřebě piva na hlavu, tak i naše babičky a maminky dobře vědí, že česká krajka má světový punc.

Když krajku, tak jedině sexy?

Nebuďme však hrdopyšky a přiznejme si – která z nás si vysloveně libuje v typických krajkových a tak trochu „přeslazených“ modýlcích? Většinou vnímáme krajku jako sexy materiál, který sluší spodnímu prádlu, nočním košilkám a zdobeným večerním toaletám.

Prohlédněte si naši novou fotogalerii, která představuje moderní krajku jako součást oblečení pro denní nošení, které ani zdaleka nezavání lacinou erotikou nebo přiblblou hrou na romantické diblíky. Kombinace zdánlivě nesourodých materiálů a využití jemné krajky jako součást trendy doplňků – to je trefa do černého. A může si ji dovolit extravagantní žena vamp, usedlejší konzervativní dáma nebo třeba vášnivá sportovkyně.

Krajkové šaty unosíte i přes den

Pestrobarevné krajkové šaty můžete obléknout nejen do divadla nebo na večerní party, ale klidně i do práce. Pokud si k nim vezmete elegantní lodičky bez zbytečných příkras, minimalistický šperk a hladkou kabelku, nebudete vypadat jako cukrová panenka, spíše jako žena, která dobře ví, co dneska frčí.

Krajka 2
zdroj: Archiv firem

Zdobné střevíčky žádají střízlivost

Tyhle extravagantní skvosty užijete spíše na plese. Pokud se v nich však chcete předvést kolegyním ve firmě, zvolte střízlivý jednobarevný model - dáte tím něžné krajce skvěle vyniknout, a přitom celkový dojem nezabijete.

Krajka 3
zdroj: Archiv firem

I sportovní styl krajku zvládne

I zarputilé sportovní typy se zdobení krajkovými detaily nemusí bránit. Třeba jednoduchým košilím lemy a krajková fiží vyloženě seknou. A krajkové kecky? Ty jsou ke klasickým džínám naprosto ideální. Zkuste to!

Krajka 1
zdroj: Archiv firem

Jemné topy a sukně doprovoďte jednoduchým prádlem

Krajka může mít různé podoby, vždy však působí něžně a zároveň i sexy. Možná právě proto je výsadní doménou žen. Pokud si věříte natolik, že směle odhalíte tělo v průsvitném krajkovém tílku, nezapomeňte na spodní prádlo. To by mělo být jednoduché, ideálně tón v tónu. Úlety ve stylu černé podprsenky pod bílou blůzkou jsou z kategorie science fiction!

Krajka jako módní hit? A proč ne!

Ultra moderní variace na téma krajka, vhodná spíše pro atraktivní rebelky, pro starší dámy by stálo za to zvolit přírodní variantu tón v tónu.

Krajka jako módní hit? A proč ne!

Pokud jste alespoň duší hippies, sáhněte po krajkových kalhotách a bolerku. Ideální na doma a na pláž... Do práce by to bylo přece jen trochu moc.

zdroj: Archiv firem