Domácí pohodička, a nejen v posteli

Móda 4. února 2013

„Řekni mi, co jíš, a já ti řeknu, kdo jsi.“ Znáte? A co třeba takhle: „Řekni mi, v čem spíš, a já ti řeknu, jestli chci spát s tebou.“

Postelové návyky máme každá jiné. Některé z nás milují pohodlí, jiné by nevlezly do postele bez tradiční erotické předehry v podobě nenásilné předváděčky v negližé. A některé (a to se týká i mužů) nesnesou na těle v posteli absolutně nic (snad jen kromě jiného nahého těla).

Všechno, co si oblékáme (nebo neoblékáme) do postele, souvisí s našimi pocity a touhami. Na kvalitu spánku má velký vliv i to, v jakých peřinách a v čem se v nich „válíme“. A samozřejmě s kým!

Sexy košilky

Snové noční prádlo s tenkými ramínky z těch nejtenčích a nejhebčích materiálů působí opravdu smyslně. Hedvábí, viskóza, satén nebo krajka, to všechno vám poskytne skvělý pocit, že jste i v posteli ženou s velkým Ž.

Nemluvě o partnerovi, který (pokud není opravdový ignorant, emoční tupec nebo notorický záletník se sklonem být zamilován permanentně v jiné ložnici, než je ta vaše) vás v takovém nočním prádélku musí vítat s otevřenou náručí.

V hlavní roli župan

Župan si už naše maminky spojovaly spíše s pobytem na pláži nebo (v horším případě) v nemocnici. My si dnes jen velmi těžko představíme noční negližé bez tohoto svrchního kousku. Není nic příjemnějšího než natáhnout přes hedvábnou košilku stejně příjemný župánek a posnídat na sluncem zalité terase.

Župany mohou být různě dlouhé, vždy se však honosí jednoduchým páskem na zavazování nebo přímo šerpou. A do koupelny zase patří nějaký ten froté kousek. Je příjemný na nošení, a než po koupeli zmáknete všechny ty zkrášlující procedury, pěkně vás zahřeje.

Noční prádlo 5

Slečna je dárečkem sama o sobě, to jistě uzná většina mužů. Svůdný župánek jen dokresluje ložnicovou atmosféru.

zdroj: Archiv firem
Noční prádlo 8

Sexy župánek v pomněnkově modré ladící s prádlem by měl být vaší povinnou výbavou.

Klasická pyžama

Bavlněná pyžama s dlouhými nohavicemi i rukávy jsou ideální především pro dlouhé zimní nebo chalupářské noci. Spí se v nich doslova jako v bavlnce a některé s vybraným designem můžete používat i jako domácí oblek.

Noční prádlo 7

Ponožky do postele? Tak to je odvěký zabiják kvalitního sexu. Ale když jsou tak strašně příjemné…

zdroj: Marks & Spencer

Důležité je vybrat materiál a střih, který vás nebude v ničem omezovat. V tomto duchu řešte i velikost. V uplém kabátku se jen těžko uvolníte. A váš partner zase neuvolní vás.

Trenky na noc?

A proč ne? Jde sice spíše o mladistvou postelovou módu, ale proti gustu... Spousta žen spí ráda i v partnerových maxi tričkách a trenkách. Pro ty méně otrlé je řešením volné bavlněné tričko a kraťásky.

A nemusíte se ani moc snažit o vyladění obou kousků, tady vyhrává vtip a extravagance. Trhlé potisky vnesou mladickou ztřeštěnost i do vaší ložnice. Což není na škodu zvláště v době, kdy se humor pomalu, ale jistě vytrácí z vašeho dlouholetého vztahu a chce to radikální zásah.

Pantofle a bačkory

V některých domácnostech je průběžně tak uklizeno, že je možné chodit jen v ponožkách. Ale řekněte samy? Není pohodlnější hupnout do heboučkých pantoflí? A protože je zima v plném běhu, zaměřte se na ty s kožíškem.

Ženy mají obecně problémy se zimomřivostí a studené nohy jsou toho neklamnou známkou. Pořiďte si proto ty nejteplejší bačkůrky a bude vám hej.

Bačkory 3
zdroj: Vlasta.cz

Bačkory 4
zdroj: Vlasta.cz