Módní trendy velí nahodit odstíny vína

V barvě vína 12
Svetr, 1999 Kč, kalhoty 2599 Kč, kabelka 1699 Kč, vše Esprit
Móda 14. března 2013

Sytá, plná barva tmavých hroznů, šťavnatých višní, granátového jablíčka a zralých malin se nosí nejen teď v zimě, ale je trendem i pro letošní jaro. Pojďme se ji tedy naučit nosit.

Vínová v mnoha různých odstínech se skvěle vyjímá na doplňcích a už dávno neplatí pravidlo, že k ní do duelu sedí jen kontrastní, a přitom tlumené tóny.

Výborně zafunguje spojení s lahvově zelenou, všemi odstíny šedé a hnědé, ale i se skořicovou, temně modrou nebo fialovou.

A jestli máte dost odvahy na skutečně originální pojetí, sáhněte po jasně červené. Musíte se však zaměřit i na kvalitu materiálu a precizní střih, aby váš outfit nepůsobil lacině.

Tradiční spojení vínové a černé působí elegantně. A přestože se zvláště u společenských modelů prosazuje pravidlo dvě barvy a dost, v případě vínové a černé se ho nemusíte držet až tak striktně.

Další barevný akcent, samozřejmě promyšleně vybraný, může celkové vyznění vašeho modelu ozvláštnit.

V barvě vína 8

Vínová se nosí v zimě. (Ann Christine)

foto:
V barvě vína 22

Ale počítejte s ní i na jaře. (Šaty, 3900 Kč, psaníčko, 1500 Kč, oboje 1-2-3 Paris)

foto:

Co na to odbornice?

Veronika Benešová, módní návrhářka, butik Sophistic, www.sophistic.cz

JAKÝ JE VÁŠ NÁZOR NA VÍNOVOU BARVU A JEJÍ ODSTÍNY?

V barvě vína 21

„Vínová, bordová, karmínová - stále jde o jednu barvu! Hit letošní zimy. Díky široké škále odstínů si tu svoji najde každá žena, ať už blondýna, bruneta, nebo zrzka. Nejvíce však tato vznešená barva vynikne na lesklých materiálech, jako je satén, viskóza či kašmír. Trendy budete, pokud sáhnete ať už po kabátu, nebo pouze doplníte outfit vínovou kabelkou. Jestli hledáte originální barvy pro letošní plesovou sezonu, vsaďte na bordovou a nezapomeňte ji podtrhnout výraznými zlatými doplňky.“

elektronické předplatné