Pruhovaná móda je zpátky na výsluní

Móda 26. srpna 2013

Slyšela jste to už taky? Zase totiž frčí pruhy! No jasně, a hlavně ty barevné nebo kombinované s jinými atraktivními potisky.

Pruhované oblečení se nosí už léta a každý rok doznává určitých obměn.

Všichni víme, že se klasický námořnický styl vyznačuje barevnou trojkombinací červená - modrá - bílá a zlatými doplňky, jako jsou nárameníky, prýmky, knoflíky a řetězy.

Proužky 11
Proužky 10

Ale tentokrát jsou pruhy daleko víc trendy! Nosí se tenké i extrémně široké, příčné, podélné i šikmé, rozmazané nebo s přesnou konturou. Už dávno neplatí pravidlo, že by se různé geometrické obrazce nebo atypické barvy neměly kombinovat.

Naopak. Čím větší úlet, tím lepší. Pruhy mají navíc skvělou schopnost šikovně si pohrát s křivkami ženského těla - při správně zvoleném střihu dokážou s vaší figurou doslova zázraky. Právě proto sluší i boubelkám!

Pokud si vy sama na veselé proužky netroufáte, dejte jim šanci alespoň na doplňcích. Pruhované platformy, výrazné přezky a široké nalajnované pásky vám zvednou náladu, stejně jako šátky a kabelky v podobném designu. Léto je nejlepší období v roce, kdy je možné pořádně se odvázat. A to platí nejen v módě!

kombinace 3

Neobvyklé kombinace

Že se kytky a proužky tlučou? Jak jste na to přišla? Naopak, tohle spojení funguje bezvadně, stejně jako jiné neotřelé „mixy“ zdánlivě nesourodých prvků.

kombinace 2

kombinace 1

kombinace 4

cik cak

Cik-cak

Atypicky řešené šaty s bočními vsadkami a stejným lemem sukně zaujmou na první pohled a zahrají do noty téměř každé postavě.

Pořiďte si hezké boky Tmavý svrchní díl a světlé příčné pruhy na sukni vytvoří dojem širších boků i v případě, že máte postavu po tatínkovi.

cik cak 2

cik cak 1

cik cak 3

mentol a zelená 7

Chladivý mentol

Sportovnímu tílku v ultra moderní mentolové barvě dodá slavnostnější ráz originální zdobení výstřihu.

Sportovní šaty se hodí spíše na procházku, zato minišaty s orientálním potiskem pozvedne na společenskou úroveň elegantní límeček.

mentol a zelená 8

mentol a zelená 6

Zelená je dobrá Pokud se vám chladivě mentolová nezamlouvá, vyberte si ostřejší zelenou barvu, která váš outfit krásně projasní!

mentol a zelená 2

mentol a zelená 4

mentol a zelená 5

mentol a zelená 1

Barevná tečka

Dotáhněte pruhovaný model k dokonalosti originální manikúrou! Lak můžete sladit s jednou barvou pruhů nebo si marnotratně nalakovat každý prst jinak. Léto přeje fantazii!

3 dobré rady

  1. Aby vám nehty nežloutly, vždy používejte ochranný bezbarvý podlak.
  2. Pro dokonalý barevný efekt nanášejte dvě vrstvy laku na nehty.
  3. Výrazná barva sluší především kratším nehtům.