Oblékněte se do barev jako malá mořská víla

Móda 23. září 2013

Generacemi zatracovaná kombinace zelené a modré se hřeje na módním výsluní už několik let. Aby ne, jde o spojení více než povedené.

Svůdná a smyslná v odstínech hlubin

odstíny hlubin 6

Galliano

Kdy jindy obléknout barvu oceánu, zahledět se do dáli a na chvilku se zasnít než právě v době letního parna a očekávané dovolené. Propojení přírody a moře dává vzniknout průzračné alchymii, která módním znalcům bere dech a nenechá v klidu ani „pro design méně zapálené“ jedince.

Zelená je barvou přírody, rovnováhy, klidu a naděje. Působí uklidňujícím dojmem a pohled na ni prý napomáhá regeneraci a načerpání nové síly. Modrá je zase barvou moře a oblohy, je hluboká, chladná a rozvážná. Je konejšivá, pomáhá relaxovat, ale umí být i záhadná a hypnotizující. Vybízí nás k rozjímání, meditaci a zklidnění.

odstíny hlubin 9

odstíny hlubin 10

tóny 16

Lindex

Nechte tóny znít a plynout

Nebojte se použít více odstínů modré a zelené v rámci jednoho outfitu. Tyhle barvy plynně přecházejí jedna v druhou a stejně jako vlny na moři i ony dokážou měnit tónování s každým miniaturním pohybem.

Sluší především lehkým splývavým látkám, jako je šifon, hedvábí, satén a viskóza, ale nejsou liché ani na doplňcích.

Barevná kůže, smalty nebo pravé kameny, např. vltavín, smaragd, akvamarín nebo safír, dají vzniknout neotřelým, úchvatným šperkům.

tóny 9

tóny 6

SLUŠÍ KAŽDÉ 8

La Redoute

Sluší každé

Modrá a zelená upoutá na první pohled. Obě barvy sluší plavovláskám, stejně jako brunetkám a zrzkám, záleží jen na vkusu každé ženy.

A protože jde o velmi výraznou kombinaci barev, dejte pozor na střihy, ty by měly být spíš jednodušší, zvýrazňující přirozenou siluetu, nebo lehce splývavé, bez zbytečných příkras.

SLUŠÍ KAŽDÉ 6

SLUŠÍ KAŽDÉ 9

Zlatavá a měděná 10

La Redoute

Zlatavá a měděná

Modrozelená, až tyrkysová vypadá přímo božsky ve spojení se zlatavou a měděnou. Kovové spony, pásky, řetízky a druky vyniknou, a přitom ničím nenaruší majestátnost a eleganci této mořské barvy. Naopak - nenásilně podtrhnou její půvab.

A mimochodem, tyrkysová dokáže více než kterákoli jiná barva podtrhnout vaše přirozené opálení a dát vyniknout ženským tvarům. Bronzová a modrá fungují!

Zlatavá a měděná 16

Zlatavá a měděná 2