Není odpad jako odpad: mrkněte na originální šperky

Móda 26. listopadu 2013

Sice to zní jako science fiction, ale je to fakt pravda - i z odpadu se dají udělat super šperky, jen je třeba mít za prvé zajímavý odpad, a za druhé šikovné ruce. A to obojí Trash Made má!

Trash Made je kolekce originálních šperků, módních a bytových doplňků vyrobených z recyklovaných materiálů. Nový život pro staré elektropřístroje.

Co je Trash Made?

Výrobky Trash Made jsou designové předměty s vlastním příběhem. Jsou z materiálů a součástek, které už jednou byly použity a původně měly být zrecyklovány nebo trvale zničeny.

Tyto součástky fascinují různorodostí tvarů, barev a materiálů, a samy tak ukazují svůj další potenciál. Trash Made jejich přání vyplňuje a dává jim nový tvar, funkci a životní náboj. Kolekce jsou omezené určitým počtem kusů, neboť Trash Made vychází z moderních technologií, které se neustále mění a poskytují týmu Trash Made nové a inspirující součástky.

A pozor, tyhle šperky nedělá jen tak někdo. Na projektu Trash Made se podílí skupina umělců, designérů, uměleckých řemeslníků, výrobců a také tým organizující sběr a svoz vyřazených elektrospotřebičů.

Společnými silami oživují části starých elektrozařízení a dbají na to, aby i přes použití recyklovaných materiálů byly všechny výrobky bezpečné a měly vysokou řemeslnou úroveň a kvalitu zpracování.

Podívejte se na jejich webové stránky a prohlédněte si, jak mohou také vypadat šperky.