Šedá je nová černá!

Móda 15. září 2017

Chcete si svůj senzační plný věk náležitě užívat? Máme pro vás pár osvědčených stylistických triků, které vám zvednou sebevědomí.

Každá žena (a v každém věku) by měla mít v šatníku několik nadčasových kousků, které tvoří pilíř dámské garderoby a nikdy nevyjdou z módy.

Tmavý kalhotový kostým, bílou košili, džíny či „malé černé“ šaty netřeba připomínat. Ale nemusíte se této klasiky držet striktně. Vždy jde především o vhodně zvolené barevné kombinace a originální doplňky.

Vyměňte černou za šedou

Černá barva je super nosná a všechny ji milujeme. Mimo jiné i proto, že má zeštíhlující efekt. Ale pozor, rozhodně není jedinou barvou, která postavě lichotí!

Pokud se v šatníku zaměříte na její „blízkou příbuznou“ – na šedou, určitě neprohloupíte. A když ji navíc oživíte jasnou červenou, budete nesmírně trendy.

Šedá přináší do „společného svazku“ decentní noblesu a vážnost, v sytějších odstínech navíc ještě zalichotí postavě. Rudá pak dodává oblečení patřičnou dynamiku a svojí výrazností opticky vyváží vaše proporce.

Šedou nasaďte tam, kde potřebujete nějaké to kilo „sundat“, a výraznou červenou ponechte šperkům, opaskům, rukavičkám, lodičkám a kabelkám. Už dávno ovšem neplatí, že kabelka a boty musí tvořit set, takže toto módní klišé klidně opusťte.

A pokud vládnete přirozeně štíhlou postavou a dostatečným sebevědomím, pořiďte si ostře červenou sukni nebo top. Důležité je, abyste se v outfitu cítila skvěle. O nikoho jiného tu přece ve výsledku nejde.